Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

8 kritičnih obdobij v življenju otroka, ki jih morate poznati

27. feb 2020 8:11 M.B.
0

Oglasno sporočilo

... ne veste veliko. Otroci pri štirih so precej bolj agresivni kot mlajši, zato si marsikateri starš očita, da je naredil nekaj narobe pri vzgoji. Toda to je samo obdobje v rasti otroka, ki pa hitro mine. Pomembno je, da se zavedate vseh teh kritičnih obdobij in pravilno ravnate.

1. Od rojstva do 3. meseca starosti

Vaš otrok lahko začne jokati brez razloga in pomembno je, da se na to vedno odzovete in otroka tolažite z dotikom in besedami. Čutiti morajo, da so varni, da so ljubljeni in da vam lahko zaupajo. Novorojenčki lahko čutijo čustva v vašem glasu, zato mora biti pomirjujoč in prijazen, da se bodo počutili varne.

2. Od 4. meseca do 6. meseca starosti

V tej starosti otroci bolj spoznajo ljudi okoli sebe, razen mame in očeta, in znajo prepoznati znane obraze in predmete. Zdaj je čas, da jih začnemo predstavljati drugim otrokom in ljudem.

3. Od 7. do 12. meseca starosti

Na tej točki začnejo dojenčki oboževati matere nad vsemi drugimi in se morda bojijo neznancev. Držijo se staršev in jokajo, ko odidejo. 

4. Od 1. do 2. leta starosti

Otroci te starosti bi že morali imeti več socialnih interakcij in izkušenj zunaj doma. Vendar, ko se igrajo med drugimi otroki, še ne razumejo koncepta skupne rabe. Ne radi delijo, zato je pomembno, da disciplinirate svoje otroke, ne da bi na njih vpili ali jih udarjali.

5. Pri 3 letih

Zdaj se vaš otrok že igra z drugimi otroki in si z njimi deli igrače, zato je pomembno, da jih spodbujate k temu. Vaš 3-letnik se lahko začne bati določenih stvari, na primer teme ali pošast pod njegovo posteljo.

6. Od 4. do 5. leta starosti

Otroci te starosti lahko sledijo pravilom, vendar še ne razumejo, kaj je prav in kaj narobe. Želijo biti bolj neodvisni in verjamejo, da lahko dosežejo stvari. Postanejo tudi bolj radovedni. Hitro se jim spreminja razpoloženje in lahko postanejo celo agresivni, se pretepajo s sorojenci in grozijo, da bodo zbežali.

7. Od 6. do 12. leta starosti

V tem času prijatelji postanejo izredno pomembni in začnejo jih zanimati romatični odnosi. Postanejo lahko tudi ljubosumni.

8. Od 13. do 18. leta starosti

Najstniki se pogosto primerjajo z drugimi, zato je pomembno, kako jih vidijo vrstniki. V tem času bi jih morali naučiti, kako se spoprijeti s pritiskom vrstnikov in stresom.Romantični odnosi postanejo v tem času še pomembnejši in najstniki si želijo biti še bolj neodvisni.

PREBERITE TUDI: Kaj se zgodi z otrokom, ko v roke dobi mobilni telefon?

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Pozitiven PCR test vam torej ne prinaša nobenega relevantnega podatka. Ne pove vam, ali je človek sploh okužen korona virusom.