Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

70-letnica v enem letu očistila 52 plaž

25. mar 2019 8:04
0

Oglasno sporočilo

Žal naše človeštvo pozablja, da je naš planet naš dom. Vse bolj ga onesnažujemo. K sreči obstajajo posamezniki, ki se trudijo, da bi bil svet lepši. Dobesedno. 

PREBERITE TUDI: To je spletni izziv, ki bi se ga v resnici morali lotiti vsi


Pat Smith, 70-letna Angležinja, je na televiziji gledala dokumentarno oddajo o problematiki onesnaženosti okolja, ki ji ni dal spati. Zjutraj je bila zato trdno odločena, da bo nekaj ukrenila. Zadala si je cilj, da bo vsak teden očistila eno plažo v bližini njenega mesta. V njenem domačem mestu Cornwallu so jo podpirali; kmalu so se ji namreč pridružili prostovoljci in vnuki. 

S čiščenjem plaž pa se njena ekološka aktivnost ni končala. Sprožila je kampanjo The Final Straw, katere misija je povečati osveščenost o škodljivosti plastike; o tem, koliko nepotrebnih plastičnih izdelkov imamo. Pat si želi, da bi njeno mesto in cel svet, zaživel brez plastike. Pat pravi, da so slamice za pitje pijače idealen primer: popolnoma nepotrebne slamice za enkratno uporabo, ki jih masovno uporablja cel svet, konča pa v oceanih in onesnažuje okolje. Bravo, Pat! 

PREBERITE TUDI: Novoletna zaobljuba: kako v letu 2019 pridelati čimmanj odpadkov

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 8. jul 2019 21:28
   Navdušena
  • Katrin 8. jul 2019 19:50
   lep kratkoročen učinek
  • Katrin 8. jul 2019 19:46
   zelo nežen
  • Katrin 8. jul 2019 19:33
   neodločena
  • Katrin 7. jul 2019 23:20
   Lahka
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Od otroških vzdevkov, do bolečih razočaranj in najmanj priljubljenih vonjev. Verjetno ga poznate precej manj, kot ste si mislili.