Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

7 navad, ki vama lahko uničijo zvezo

5. sep 2017 12:00
0

Oglasno sporočilo

Ko ste v zvezi, se verjetno vsekakor trudite, da bi bilo vse v najlepšem redu. Zato se hitro lahko zgodi, da nezavedno padete v rutino slabih navad, ki vam lahko zvezo poslabšajo. In navada k vam pride prav potiho, da je še opazite ne. Ravno zato, ker so te navade običajno take male stvari, ki jim ne posvečate pozornosti, se lahko nakopičijo in nastane velik problem. Bodite pozorni na naslednje stvari.

1. Stalno visite na telefonu

Ja, vemo, včasih delo ne more počakati, če je sporočilo službene narave. V kolikor pa ste na telefonu samo zato, ker preverjate socialna omrežja, novice ali pa si pišete s prijateljico, lahko date partnerju signal, da vas ne zanima. Družite se s partnerjem, in ko sta skupaj, namenita čas en drugemu. Če pozornost delite med njim in partnerjem, se le-ta lahko počuti zavrnjenega, česar pa nočete.

2. Šale na račun partnerja

Ja, saj vemo, smisel za humor je potrebno imeti, še posebno je dobrodošel v zvezi. Moramo se znati pošaliti na svoj račun, vendar pa bodite pazljivi, če se šalite na račun partnerja. Pazite, kakšna šala je in pred kom jo izrečete. Če ga boste javno ponižali, še posebej pred njegovimi prijatelji, vam to zlepa ne bo odpustil. Vse v mejah normale.
 

3. Stari prepiri

Pozabite ne prepire, ki so se vama nekdaj dogajali. Ne štejte partnerjevih napak, samo zato, da mu jih lahko obelodanite vsakič, ko se znova spustite v prepir. To ni le otročje, temveč predvsem totalno nezrelo. Namesto tega, da si zapomnite vse njegove napake in mu jih mečete pred nos, raje pomislite na lepe stvari, ki so se vama zgodile, prepire pa rešujta sproti in  ne za naprej in ne za nazaj.
 

PREBERITE TUDI: Najboljša oblika ljubezni ali kaj potrebuje razmerje, da ljubezen ostane

4. Naj vam zveza ne bo samoumevna

Lepa zveza ni samoumevna. Čudovit odnos z ljubečim človekom ni samoumeven. Za to se je potrebno močno truditi. Ne delajte se, da vam je vse zdolgočaseno in rutinsko - (če vam je, ne nadaljujte zveze), temveč ohranjajte zaljubljenost, svežino, in povejte partnerju, da ste veseli, da ga imate. To, da se obnašate, kot da je vse logično, lahko uniči vašo zvezo. In predvsem - imejte reakcije. Na vse, kar vam partner pove, imejte reakcijo, ne bodite pasivni. Pogovarjajta se, komunikacija je ključnega pomena. Povejte, kar vas moti in poslušajte njega.

5. SMS sporočila

Verjetno najpomembnejši nasvet današnjega časa. Žal je vedno več komunikacije preko sporočil, ki jih beremo po mobitelu in v naših glavah zvenijo povsem drugače, kot bi v resnici zvenela, če bi si jih izrekli v živo. Tako nastane marsikateri brezvezen prepir.  Besedilo lahko zveni povsem hladno. Kaj se šele zgodi, če zraven ni priloženega primernega 'smajlija'. Vse izpade drugače, kot je mišljeno, in če smo jezne, vse vzamemo še 100x huje.
 

6. Kritika partnerjeve družine

Tudi če partner kdaj pove kakšno drugačno besedo čez svojo družino, to ne pomeni, da jih nima rad. In povsem drugače je, če jih kritizira on, kot vi. Povsem mogoče je, da bo jezen, če boste njegove besede ponovili vi, on pa jih lahko. Če vas njegova družina res moti, prosite partnerja za pomoč. Povejte mu, da jih cenite, vendar vas moti obnašanje, naj pomaga v vaši medsebojni komunikaciji. Družina mu verjetno pomeni ogromno in čez to nimate pravice udrihati, saj ga to lahko močno prizadane.
 

7. Pozabljate izkazovati ljubezen

Objemi, poljubi, lepe besede, vse to so stvari, ki ne bi smele presahniti. Niti po večih letih zveze. 
 

PREBERITE TUDI: 4 ljubezenske odločitve za srečnejši odnos, ki jih lahko sprejmete že danes

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Obstajajo modni trendi, ki pridejo in gredo. In obstaja večna klasika, ki je neminljiva in ženstvena. Nezgrešljiv nakup.