Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

6 dejavnikov, ki vplivajo na velikost in obliko prsi

9. nov 2017 13:12
0

Oglasno sporočilo

Pravzaprav je le redko katera zadovoljna s takimi prsmi, kot ji jih je podarila mati narava. Mislimo pa, da si večina deklet, želi večjih prsi (še vedno iščemo čudežni recept).

PREBERITE TUDI: 6 simptomov raka dojke, ki jih ženske ne poznajo

A čudežnega recepta ni - lahko samo skrbimo za nego in aktivno telesno udejstvovanje, pa že ogromno pripomoremo k lepšemu telesu. Kateri pa so še dejavniki, ki vplivajo na velikost in obliko prsi?

6 dejavnikov, ki vplivajo na naše prsi

1. Genetika

Genetika vpliva na barvo oči, barvo las, postavo in še marsikaj drugega in med drugim tudi na prsi. Ni nujno, da bodo tvoje prsi točno take, kot od tvojih prednic ali sorojenk, je pa za to velika verjetnost. Tvoja velikost in oblika prsi sta ti bili torej položeni že v zibelko.

2. Telesna teža

Prsi so sestavljene iz podpornega tkiva, mlečnih žlez in kanalov ter maščob. Torej tudi vaša telesna teža vpliva na velikost vaših prsi. Hitro lahko ugotovite, da s hujšanjem izgubite tudi velikost prsi.

3. Telesna aktivnost

Nekatere vaje, ki krepijo prsne mišice, lahko povečajo tudi vaše prsi. No, ne povečajo dejansko vaših prsi, temveč mišico, ki je pod dojko in to povzroči, da celotna dojka malce 'izstopi' in ustvari izgled večje dojke.

4. Kontracepcija

Jemanje kontracepcije povzroči, da je v telesu več vode, ki se zadržuje, med drugim tudi v tkivu dojk, zato prsi lahko izgledajo večje. Enako se zgodi tudi v času predmenstrualnega sindroma.

5. Nosečnost in dojenje

Med nosečnostjo lahko dojke zrastejo, in enako se zgodi med dojenjem, saj vsebujejo mleko. Ko ženska neha dojiti, se dojke vrnejo na prejšnjo velikost.

6. Starost

S starostjo se tudi dojke in koža na njih spreminjajo, kar je povsem normalen pojav. S pravilno nego in nošenjem primernega nedrčka lahko pripomorete k izgledu.

PREBERITE TUDI: Samopregledovanje dojk

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • mijauuu pred 4 dnevi
   Super konsistenca
  • prue pred 6 dnevi
   lep nanos
  • TP 10. sep 2018 21:08
   lip duo sculpt
  • Teena 6. sep 2018 13:53
   Najljubši
  • Akasha 26. avg 2018 16:07
   Super lahka konsistenca
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Katere so barve, ki same po sebi izžarevajo eleganco in prefinjen izgled?