Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Daisyy

  • Daisyy je napisal/a na forum v temo Samostojni podjetnik (s.p.).

   9. jan 2019 21:41

   To bi jaz začela sprva OB rednem delu kot popoldansko obrt ali kaj podobnega, da vidim kako se obnese in da si pridobim nekaj vaje. Kar je meni pomembno na tej točki, je to, da zagotovo vem, ali NPK zadostuje. Pisala sem že na različne centre za poklicna izobraževanja, nato še na Obrtno zbornico (kjer še čakam odgovor), a so mi v sklopu tega odgovorili nekaj drugega, da za NPK maniker potrebujem imeti opravljen predmet Anatomija roke in fiziologija kože. Vse ok, bi to opravila čim prej, a sedaj gledam, da je potrebno imeti končano Srednjo zdravstveno/kozmetično ipd. programe, da se lahko vpišeš v ta NPK. A ve kdo a se da samo ta predmet, ki je obvezen za vpis, opravit na kateri šoli? Ne bom menda šla delat dveletnega izobraževanja odraslih po programu kozmetični tehnik, ker v tem času človek lahko konča že višjo šolo. Big smile Malo za šalo, malo zares, gre se za čas, pa tudi nimam več ravno 25 let.

    

   Kar se tiče s.p., vem da je treba prispevke plačevat vsak mesec sam, glede računovodskih storitev in vsega potrebnega sicer ne bi rabila skrbet, ker mi lahko to ureja svak, drugače pa ja, bi moralo biti še malo nad 1000eur, da bi šlo za neko povprečno slovensko plačo. 

   Je katera tu s tega področja pa da ima s.p. in lahko pokomentira kako se ji splača? Predvsem prvo leto kako je bilo ... Ker punce h katerim sem včasih hodila na nohte ipd., so imele tako zabasane termine in v nulo opremljene salone, da sem vedno znova razmišljala tole pa mora  bit posel Big smile Mene je to področje vedno zanimalo, in če bo treba, grem sprva tudi kam v salon delat, da pridobim izkušnje, ampak je vse odvisno tudi od tega h komu prideš, ker verjetno več kot minimalca v nekem manjšem salonu ne moreš pričakovat. 

   72
  • Daisyy je napisal/a na forum v temo Samostojni podjetnik (s.p.).

   7. jan 2019 22:18

   Punce, zlasti manikerke, ki podaljšujete nohte:

   zanima me, ali z NPK maniker lahko odpreš s.p., ko uspešno zaključiš tečaj? Ker berem, da je v Sloveniji zakonsko to urejeno zelo različno, našla sem en (bi rekla da verodostojen) vir, kjer je objavljen seznam dejavnosti, ki se jih lahko izvaja kot s.p. samo z opravljenim NPK-jem, četudi je vaša izobrazba druge smeri. Na kozmetičnem področju je to samo pedikura, kar pa ne vem, ali je smiselno početi samostojno, bi raje samostojno samo manikuro, ker prinaša več denarja, že samo v bližnjem koncu poznam toliko punc, ki imajo tukaj premajhno izbiro (dobrih) manikerk. 

   Moja srednješolska izobrazba je namreč nekaj čisto drugega kot kozmetični/zdravstveni tehnik. Vem, da obstaja večerno izobraževanje odraslih, a to traja dve leti, da dokončaš smer kozmetični tehnik, jaz sem pa že skoraj 30 in poleg dela tega iz časovnega in logističnega vidika ne bi uspela uspešno opraviti. Ta tečaj si pa časovno lahko privoščim, ker ne traja leto ali več, bi pa rada samostojno izvajala to dejavnost, saj imam na voljo prostor primeren za salon.

   72
  • Daisyy je napisal/a na forum v temo Želim si spoznati partnerko za skupno življenje.

   7. jan 2019 16:39

   Zanimivo, koliko podobnih besed sem slišala v decembru tudi od znancev in drugih. Kot da pred prazniki vse stisne ob srcu samo zaradi tega, da ne bodo sami za praznike, ne pa tudi celo leto/življenje. Vprašanje, koliko je teh iskalcev dejansko resnih glede na to, da se celo omenja praznike v tem kontekstu. Ljubezni se ne išče, ampak te najde sama. Če pa se jo že išče, pa jo je treba iskati, ko smo na to resnično pripravljeni v celoti, ne samo za obdobje enega ali dveh mesecev.

   Avtorja oglasa sicer ne poznam, in je čisto možno, da sam ne išče ženske iz nepravih razlogov/občutka osamljenosti (če sploh še vedno išče), sem pa se oglasila zato, ker me podobne besede pač zmotijo. 

   3
  • Daisyy je napisal/a na forum v temo Tattoo.

   27. jun 2018 21:17

   Obstaja kakšna kremica, ki PREVERJENO pomaga pri obnovi barve tattooja? Je črn, ne barven. Delati sem si ga dala lani, pa je že po enem letu dokaj zbledel. Tetovator je znan in zelo dober, zato me preseneča, da se je to zgodilo, sploh, ker noben od mojih prijateljev nima teh problemov. Sončila se tudi nisem skoraj nič od takrat. Po samem tetoviranju sem dva meseca redno mazala vsak dan, zdaj le še 1x na dva tedna, včasih manj, včasih pogosteje, a nič ne kaže na to, da bi obnovilo barvo.

   716
  • Daisyy je napisal/a na forum v temo Piercing - 2. del.

   27. jun 2018 21:11

   Kje kupujete/naročate piercinge iz kirurškega jekla? Večina se jih oglašuje kot pravi material za piercing v popku, a pupčajo zeleno barvo na koži, sam piercing pa prav tako potemni. 

   81
  • Daisyy je napisal/a na forum v temo Gole slike bivše na fantovem računalniku.

   27. jun 2018 11:30

   Na kratko; s fantom sva skupaj 9 mesecev, imava res lepo in zrelo zvezo, da se tako izrazim, saj se o vsem odkrito pogovarjava in imava podobne poglede na vse večje življenjske stvari in prihodnost. Oba sva imela enako dolge predhodne zveze (2 leti in pol), skupaj sva tudi živela s takratnima parterjema, skratka, čeprav se bližava 30., imava razčiščene pojme in se spoštujeva, kar do sedaj nisem vedno čutila, čeprav so bile resne zveze.

   Kar me je vrglo s tira pred kratkim, je najdba slik njegove bivše med njunim seksom, celo videoposnetek njiju med seksom in različne neznane ženske slikane doma v ogledalu. Nisem rabila niti brskat, mapa je bila na namizju. Resda ne uporablja dosti računalnika in ve, da imava oba dostop do le-tega in TV-ja v sklopu (isti zaslon pri obeh), in on trdi, da če bi želel skrit, ne bi na namizje dal, tam je pa to ostalo od lani in se sploh ni zavzel, a vseeno boli. Ko sem to videla, je bilo kot gledati grozljivko. Vem, da je to bilo i prošlo, a je še vedno tam (no, zdaj več ni, je zbrisal, čeprav sem rekla, da tega zaradi mene ne rabi, da to mora sam vedeti in imeti razčiščeno) in da sem jaz to morala videti, je zadosti žalostno. Ostale slike bi naj bile od prenosa na laptop njene kolegice, in kolikor so mi njegovi prijatelji govorili, je imela rada tudi ženke, partyje itd. in spala z več moškimi, še morda nekako obstaja korelacija, a vseeno obstaja v meni kanček dvoma, da bi on to še kdaj pogledal. Sicer preživiva skoraj ves prosti čas skupaj, ker si tudi on želi, ne samo jaz oz. da bi mu težila, a vseeno je zdaj vame zasadil črv dvoma. Ne vem ali želim slišati, da brezveze paničarim in uničujem lepo zvezo brez večjega razloga, ali da sem upravičeno zaskrbljena, vem pa, da mi tisti prizor ne gre iz glave in mi gre na bruhanje. Vse razumem - da je kateri koli partner do zdaj občasno pogledal kakšno žensko na spletu ali porno film, tu mi ni bilo nikoli nič spornega in niti ni rabil nobeden pred mano nič brisati. Ampak da vidiš partnerja med seksom z bivšo (10 mesecev od razhoda z njo) je malo kruto, no. Mislim, da tega nobeden ne bi želel videt.

   Kot da še ni dovolj, je to, da greva čez par dni na morje, katerega sva že rezervirala in se ga že par mesecev zelo veselila, teh zadnjih dni pred dopustom pa v meni vre žalost, jeza in razočaranje. Nekako razmišljam tudi o pavzi ali celo razhodu, a vidim, da me ima zelo rad in on vztraja, da se bo boril zame in da me ne bo izgubil zaradi bedarije kakršno je naredil, ker ni zbrisal njunih starih spominov in da sploh ni vedel kaj vse ima gor na namizju v teh mapicah. 

   Je katera že doživela kaj podobnega? Od te punce je bil on sicer prevaran z dobrim prijateljem, tudi sama sem dala že skozi prevaro a na drugačen način, zato bi rekla, da če me kdo mora razumeti je to on in da sem verjela, da jo je res prebolel in se z njo nisem niti ukvarjala. Zdaj pa se zbudim in vidim njo. grem spat, in vidim njo ... Mogoče bo čas to zbrisal, a ne v celoti, a vsaj zaenkrat ne vem kako naprej. 

   Torej, a kompliciram ali ne?? smiley

    

   6
  • Daisyy je napisal/a na forum v temo Katerega kirurga za rinoplastiko in povečanje dojk? dr. Testen ali dr. Fabjan?.

   5. mar 2018 20:51

   Dr. Tončič je res super , tudi za druge posege oz. postopke, ki jih izvaja, predvsem pa ima super odnos do pacienta, za kar žal ne morem trditi za denimo dr. Testena, ki je zelo neoseben oz. daje občutek, da si odveč v njegovi ordinaciji in da te želi čim prej odpraviti domov. Če se vrneš, ker rezultat ni bil najboljši, pa tudi ni za pričakovati kaj več od kratkega 5-min odgovora, ki je bolj njemu v obrambo kot tebi v pomoč. Žal sem bila že pri čisto preveč specialistih in kirurgih, ki nimajo pravega odnosa, in to človek rabi zadnje, ko z nečim ni zadovoljen in gre za velik denar ...

   Sicer nimam izkšenj s povečanjem prsi, pač pa drugim posegom, a vendar gre za iste kirurge.

   12
  • Daisyy je napisal/a na forum v temo Brazgotina po odstranitvi znamenja.

   4. mar 2018 18:05

   Pozdravljene/i!

   Lani v septembru so mi odstranili dve materini znamenji, od katerih se je predvsem drugo (na zelo vidnem mestu) zacelilo zelo grdo, saj je nastala hipertrofična brazgotina, ki je rdeča in nabrekla. Velika cca 1cm in me zelo moti z estetskega vidika, saj je na vidnem mestu! Problem je v tem, da po besedah kirurginje ona tega ni mogla predvideti in da četudi naredimo še en izrez, se bo brazgotina po vsej verjetnosti zacelila enako in ne bo imelo smisla. Tako so me napotili k drugemu kirurgu, ki je rekel, da nima nobene druge opcije za mene (??), nato pa sem odkrila, da obstaja poseben laser (CO2 mislim da), ki ga uporablja en dermatolog, h kateremu sem se potem naročila in izvem, da bi morala ta postopek z laserjem ponavljati na cca 4 tedne leto do dve (100eur na tretma). Ne samo, da je cena pretirana, rekel je celo, da ne more trditi z gotovostjo, da bo brazgotina popolnoma izginila oz. vsaj minimalno vidna. 

   Zdaj sem čisto obupana. Ne bi komplicirala, če ta zadeva ne bi bila tako zelo grda in v oči bodeča, ali če bi bila na mestu, kjer bi ga videla samo jaz in moj fant. Žal je na takem mestu, ki je vidno skoraj ne glede na to kaj oblečem in sedaj moram zaradi neutemeljenega suma splošne zdravnice in izreza, ki ni lepo zacelil, plačevati estetski popravek - s tem dodatkom, da sploh ne vem ali bo resnično brazgotina z vsakim tretmajem manj vidna. Želim, da je vsaj omiljena, če že ne more biti to mesto nikoli več takšno kot preostala koža. 

   Ima kdo kakšne izkušnje s tem laserjem in mi lahko pove kako se je obneslo, ali je pomagalo in ali obstaja kakšna cenovno ugodnejša opcija? To bi še morda reskirala vsak mesec, a imam že visoke denarne izdatke zaradi druge zdravstvene težave, ki jo zavarovanje krije v zelo majhnem delu smiley

   1
  • Daisyy je napisal/a na forum v temo Kje srečati/iskati/najti in kako navezati stik?.

   11. jul 2017 10:47

   No, zdaj je situacija še manj jasna ... smiley Pred dnevi sva se po naključju srečala na enem dogodku, ker imava skupno družbo, ampak to je taka družba, ki je jaz ne morem spraševati o njem, ker si nismo tako blizu, in sva se posredno pogovarjala, ampak je to izgledalo  tako, da je dvakrat prišel v krog družbe, s katerimi sem se jaz tam pogovarjala. Na koncu, ko je bilo že zelo pozno, je mene nek njegov znanec oz. pač en tip tam nekaj malo spraševal in da me od nekje pozna (je v zvezi, njegova je bila zraven), jaz sem se nekaj pohecala nazaj, ker se ga res nisem spomnila, On je pa stal zraven njega. Potem me je ta znanec pohecal kako sem pri teh letih še lahko samska, in se je On oglasil  "saj jaz sem še tudi pri mojih letih" (je 10 let starejši). Najina pogleda sta se večkrat srečala, a ne vem, če se me je spomnil izpred let ... Zraven je pa bila kolegica, s katero sem potem morala domov, zato ga nisem imela priložnosti spoznati bolje oz. da bi se vsaj lahko malo pogovarjala. Pa sem zelo odprta in sem se z vsemi tam pogovarjala, a se mi je zdel on nekoliko zadržan oz. ni bil ravno pijan kot večina drugih tam ... mogoče še preboleva, ne vem.

   Potem sem ga drug dan dodala na fb, a prošnje še 3. dan (danes) ni sprejel. Kakšno novo osebo je od takrat že dodal/sprejel. Moja razlaga je, da res samo znance ki jih pozna sprejema in se mene res ne spomni oz. poveže mene s sliko (baje na slikah izgledam ful drugačna, pa  ne vem zakaj, ker nisem fanica selfijev), druga pa je ta, da me iz neznanega razloga noče dodati. smiley

   138
  • Daisyy je napisal/a na forum v temo Iščem - dekorativna kozmetika.

   4. jul 2017 21:29

   Mene pa zanima kateri lip liner (mat) je prekriven (tudi svetli odtenki), v kolikor greš malce čez rob ustnic za optično povečane ustnice? Pa da je cenovno v zmernem rangu, torej ne neke drage znamke, ker so me vsaj maskare in pudri že izučili, da visoka cena in znamka ni ravno zagotovilo za kvaliteto. 

   1025
  • Daisyy je napisal/a na forum v temo Kje srečati/iskati/najti in kako navezati stik?.

   4. jul 2017 16:56

   Imaš prav, sploh z zadnjim stavkom. smiley Kar se tiče IG on ima zelo malo sledilcev, pod 100, in tudi sam sledi zelo malo ljudem, sklepam da samo oz. predvsem tistim, ki jih tudi osebno pozna, zato mi je še toliko bolj čudno če ne bi opazil da sem mu začela slediti in všečkala eno sliko. Ker itak se ti izpiše med obvestili, če ne direkt na telefonu pa sigurno ko greš v aplikacijo.

   Mah tako sem razdvojena. Vem da če mu pošljem prošnjo za prijateljstvo, jo skoraj zagotovo ne bo sprejel, čeprav imava nekaj skupnih prijateljev. In potem se bom počutila samo še bolj bedno, ko ga bom srečala kje v živo in bo videl, da sem jaz tista, ki mu je sledila in ga potem odsledila na IG-u ter dodala še na FB. smiley

   Saj vem, call me crazy, ampak ja, res preveč analiziram. Me je zanimalo če je še katera take narave kot jaz in da je tudi izpeljala ta recimo temu prvi korak ter da ni izpadla debilna, in se je mogoče celo kaj razvilo med njima. smiley

   138
  • Daisyy je napisal/a na forum v temo Kje srečati/iskati/najti in kako navezati stik?.

   3. jul 2017 11:24

   Res je ja, čeprav po drugi strani mi je pa kdaj v preteklosti kdo rekel (ko smo se srečali), da me ni želel dodati/kontaktirati, ker ni vedel ali sem samska in ali se bom sploh odzvala prošnji za prijateljstvo ... Itak da je odvisno od posameznika koliko so vešči iskanja nekoga, ki jim je padel v oko (če sploh v zadostni meri) in koliko so naklonjeni tej taktiki, problem je samo ugotoviti v katero skupino osvajalcev nekdo spada. smiley

   Sigurno ve vsaj za mojo prijateljico, da nama je skupni "člen", čeprav onadva nista nič več kot znanca, ki prihajata iz iste vasi, a oba že dolgo več ne živita tam, tako da če se pač naključno srečata, se pozdravita. Preko nje bi se me verjetno spomnil in me poiskal, če bi želel. Za ostale znance ne vem ali ve, da so nama skupni. Že dolgo nisem tako analizirala česa, a mi je dal snovi za premlevati, ker mi je več kot očitno všeč. Upam, da ni tako, da se me ne spomni, ker mi ful znancev/sošolcev iz otroštva/srednje šole pravi ob srečanju, da so me komaj prepoznali (nekateri pa sploh ne), čeprav jaz zase ne bi rekla, da sem se toliko spremenila. smiley Na IG pa tudi nimam nikjer napisano, da prihajam iz okoliških koncev, zato mogoče ni niti skontal, da smo dokaj blizu. Nekako si pač to razlagam, možno, da v tej fazi drugih niti ne opazi, če še preboleva, ne vem  ... To se mi zdi sicer dober znak, da zveze ne jemlje kar tako, če par mesecev preboleva (sodeč po citatih na fb) in ni takšen kot recimo moj bivši, kateri me je zamenjal za drugo v roku meseca dni in si ustvaril družino z njo po komaj par mesecih.

    

   138
  • Daisyy je napisal/a na forum v temo Kje srečati/iskati/najti in kako navezati stik?.

   2. jul 2017 17:41

   Punce, tudi jaz bi rabila malo pomoči, seveda z veseljem slišim kak nasvet tudi od moškega, če je kakšen tukaj med nami. smiley

   Sem v drugi polovici 20ih, za sabo pa imam dve daljši zvezi. Z obema sem tudi živela skupaj in v samskem obdobju spoznala ogromno fantov (na zmenek v pravem pomenu besede ali da bi do česa dlje prišlo pa z bolj redkimi), tako da sem se že naučila česa ne bom tolerirala pri bodočem partnerju. Kakorkoli že, zadnji dve leti se nisem silila niti na zmenke, če nisem pri nekom začutila vsaj neke simpatije, če že kemije ne. Dala sem priložnost tudi komu takemu, ki mi ni bil všeč, ker sem mislila, lahko pa se to  spremeni. No, pa se ni. smiley Nasplošno za razliko od kolegic in drugih znancev opažam, da mi je malo kdo všeč, če pa mi je, pa je bodisi (na mojo žalost) oddan ali se izkaže za neresnega. 

   Nedolgo nazaj pa sem po nekaj letih spet srečala znanca, kateri ne vem ali se me spomni, a nekako ne neham misliti nanj. Vem, da je nekaj let starejši od mene, je pa pred kratkim oz. letos enkrat končal s punco. Po fb (kolikor pač deli z javnostjo) vidim, da ima nekaj ljubezenskih misli o tem kako se je za ljubezen treba boriti in da je najlaže samo oditi ... skratka, razbrati se da, da bivše še ni prebolel. Kljub temu bi ga rada spoznala. Vsi imamo preteklost, poleg tega poznam kar nekaj primerov, kjer so nekateri komaj končali zvezo, pa že začeli novo in se je obneslo (en tak primer je celo moj zadnji fant). Maratonsko menjavanje zvez meni sicer ni v navadi, a on ni tako sveže samski, verjetno samo rabi spoznati novo žensko za katero bo menil da je prava ... O njem vem nekaj osnovnih stvari in pa kolegica ki ga pozna že leta, delno tudi zaradi prejšnje službe, je takrat rekla o njem, da je ok  fant.

   Ne vem kako naj ga kje srečam. Imava nekaj skupnih prijateljev, ki pa so bolj moji znanci kot pravi prijatelji, na fb mi pa ga ni za dodati. Začela sem mu slediti na Instagramu, a mi ni sledil nazaj. Spomnim se, da me je pred leti ko smo se srečevali v enem kafiču, večkrat dalj časa opazoval, ne bi pa rekla, da se me spomni. Potem sem ga unfollowala, ker mi je bilo glupo, da on meni ni... Aktiven je tako tam kot na fb, a očitno sprejema samo ljudi, ki jih pozna tudi osebno. 

   Ima kdo kak predlog kaj naj naredim? Če sploh kaj ... Sem že kdaj naredila neke vrste prvi korak (a ne direkten in v živo), a ne vem več kaj je bolje. Nekateri raje vidijo, da oni najdejo žensko, četudi marsikatere ženske zrežirajo tako, da se "naključno" srečajo in imajo potem moški občutek, da vodijo in imajo vlogo lovca. Meni je pa to bolj tako, sploh če se razve, da ženska namerno "lovi" tipa. smiley

   138
  • Daisyy je napisal/a na forum v temo Nekirurški lifting obraza, fillerji, botoks & co..

   2. jul 2017 17:24

   Je katera že šla ali še hodi na hialuronsko kislino za ustnice? Jaz sem  pred kratkim šla k enemu priznanemu kirurgu na Štajerskem in moram reči, da sem bila zelo razočarana. Kljub temu, da sem o  njem prebrala pozitivne stvari in sem mu predhodno zaupala kaj me najbolj skrbi glede samega postopka, se je zgodilo ravno tisto - nikakršnega vidnega učinka polnila. Ko sem ga kontaktirala glede problema, je rekel, naj se brez problema oglasim na pregledu in se bova o vsem pomenila. Na koncu sem se vozila 50km v eno smer samo zato, da mi je v 10 min rekel, da se me ne spomni, da bi rekel ali je učinek viden (pri njem sem bila dva tedna prej) in da je skoraj nemogoče, da bi učinek izginil po par dneh. Jaz in vsi moji bližnji, ki niso opazili nikakršne spremembe menda vemo, ane ... Ni mi hotel niti malo dopolnit, ne vem pa, ali ima smisel, da grem na drugo znamko polnila. Tokrat sem dala (sedaj slab mesec nazaj) polnilo Teosyal 1ml.

   68
 • Daisyy se je registriral.

  2. jul 2017 17:19
  • Za objavo kometarjev moraš biti prijavljen/a.
  0
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Tanja 19. mar 2023 20:52
  RES slabo, meni izsušuje kožo
 • Tanja 21. feb 2023 18:20
  Izvrsten, najboljši
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
  Svaljka se
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
  Ne preprečuje vonjav
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
  Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zima je tu in predstavljamo vame 6 trendov plaščev, ki bodo letošnjo zimo najbolj 'in'.