Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

5 superživil, ki preprečujejo rast raka

23. jul 2021 8:13
0

Oglasno sporočilo

Te superživila lahko zagotavljajo antiangiogenezni učinek, ki je zelo pomemben za zdravljenje raka.  Seveda te izdelke v hladilniku gledate vsak dan in jih morda sovražite. Prosimo, vedite, da so napolnjeni s fitohranili in drugimi posebnimi spojinami, ki lahko zmanjšajo tveganje za raka. Do konca prispevka boste spoznali, da si vašega sovraštva sploh ne zaslužijo! 

Brokoli

Brokoli se lahko bori proti raku jeter, mehurja, dojk, želodca, debelega črevesa in danke. Vendar je večina študij omejena na študije v epruvetah, živalih in opazovalnih študijah. Potrebne so nadaljnje raziskave brokolija in njegovega potenciala za boj proti raku pri ljudeh. Medtem pa nutricionisti in dietetiki priporočajo vnos brokolija, tako da ga dodate solatam, testeninam, omletam in celo pici.

Česen

To je živilo, ki ga večina ljudi sovraži zaradi ostrega vonja. No, ne boste ga več sovražili, če veste, kako vas ščiti pred rakom. Česen je napolnjen s fitokemikalijami, ki zavirajo nastajanje nitrosaminov, rakotvornih snovi, ki nastanejo v črevesju in želodcu zaradi uživanja nitratov, običajnega konzervansa hrane. Dodajanje česna prehrani zmanjša tveganje za raka debelega črevesa pri ženskah za 50 %.

Fižol 

Je eden izmed neverjetnih superživil, ki lahko zmanjšajo rast celic raka debelega črevesa. Po eni izmed študiji dieta s fižolom in sojino moko zavira raka debelega črevesa, ki ga povzroča azoksimetan. Fižol lahko zavira karcinogenezo debelega črevesa z modulacijo celične kinetike in zmanjšanjem vnetja, potencialno z ohranjanjem funkcije sluznične pregrade.

Orehi

To je eno izmed najljubših superživil in je ne smete pogrešiti na dnevni bazi. Estrogen pospešuje rast tumorjev dojk. Orehi vsebujejo molekule, podobne rastlinskemu holesterolu, znane kot fitosteroli, ki blokirajo estrogenske receptorje v celicah raka dojke in upočasnjujejo rast rakavih celic.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je bil povezan z mnogimi koristmi za zdravje, vendar so najnovejše raziskave pokazale tudi njegove lastnosti proti raku. Presenečeni?

PREBERITE TUDI: 6 izjemnih učinkov zelenega čaja

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Obstaja kar nekaj aktivnih učinkovin, ki lahko opazno izboljšajo videz in zdravje naše kože.