Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

5 nasvetov za samske v 'karanteni'

8. apr 2020 9:31
0

Oglasno sporočilo

.. in ničvredne kot kdajkoli prej v življenju. Brskanje po družbenih omrežjih pa lahko vodi do tesnobe, depresije in čustev, s katerimi se ne boste znali soočiti. Vendar vedite, da so to povsem običajna čustva, ki jih lahko premagate, še posebej, če boste veliko delali na sebi. Strokovnjaki razkrivajo nekaj nasvetov, s katerimi boste lažje preživeli to 'mračno' obdobje.

1. Zamotite se

Ključnega pomena je, da se zaposlite. Za vse nas je to neznano ozemlje, zato pomeni, da imate priložnost, da spremenite svoje navade ali preizkusite nekaj novega. Imate novo poslovno idejo? Osredotočite se nanjo in jo razvijajte, raziskujte, bodite inovativni. Se želite naučiti nekaj novega? Na spletu je ogromno brezplačnih webinarjev, tečajev, s katerimi boste osvojili nova področja. Radi berete in nikoli niste našli časa za dobro knjigo? Tudi te lahko najdete na spletu. Možnosti je nešteto, škoda bi bilo, da jih ne bi izkoristili.

2. Družite se preko spleta

Tehnologija nam mogoča, da smo nenehno v stiku s prijatelji, čeprav so daleč od nas. Ne pozabite na njih, čeprav v 'karanteni' niso sami. Dobri prijatelji si bodo vzeli čas. Preizkusite lahko tudi spletne igrice, ki so v teh časih izjemno priljubljene.

3. Bodite hvaležni

Pogosta praksa pri ljudeh, ki so našli svoj mir in ravnovesje, je pisanje dnevnika hvaležnosti. Vsak dan v dnevnik zapišejo stvari, za katere so hvaležni, da so se zgodile. Poskusite, morda pa vam bo pisanje razširilo obzorja, vsekakor pa bo prineslo veliko pozitive v vaše življenje.

4. Zavedajte se, da pravzaprav niste sami

Koronavirus je na različne načine močno prizadel vso populacijo. Vsi smo izgubili dnevne rutine, nekateri so izgubili službo, nekateri pa so izgubili celo prijatelje ali družinske člane. Morda smo fizično narazen, vendar smo vsi skupaj v tem. Spomnite se na to čim pogosteje.

5. Delajte dobro

Če ste zdravi, se lahko pridružite prostovoljcem, ki jih te dni močno primanjkuje. Lahko vprašate starejše sosede, če potrebujejo kaj, jim prinesete stvari iz trgovine, lahko se pridružite kakšnemu društvu, ki deluje v vaši občini in pomagate njim. Dobra dejanja pripomorejo k boljšemu počutju. Počnite jih.

PREBERITE TUDI: 5 zabavnih stvari, ki jih lahko počnete v času karantene

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  • numi 24. mar 2020 17:53
   top
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Da so necepljeni otroci bolj zdravi kot cepljeni, že dolgo ni več skrivnost.