Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

5 nasvetov za jutra brez stresa

5. avg 2019 11:50
0

Oglasno sporočilo

Naredite, kar lahko prejšnjo noč, ne uporabljajte elektronskih pripomočkov in nikakor ne pritiskajte na gumb dremeža. Nekako jih vsi ignoriramo, a hočeš močeš, so ravno ta pravila osnovna za mirno jutro.

Bodimo pripravljeni že noč prej

Pripravite si oblačila za naslednji dan že zvečer in verjetno je, da boste lahko spali do celo 15 minut dlje. Nekateri strokovnjaki priporočajo, da predmete, ki jih potrebujemo, puščamo ob vhodnih vratih in da si po stanovanju nastavimo opomnike na samolepilnih lističih. V naprej lahko preverimo vremensko napoved, posodobimo svoj koledar in opravimo kakršno koli časovno intenzivno negovalno rutino zvečer.

Ne uporabljajte dremeža

Se vam je že kdaj zgodilo, da se je samo še pet minut prelevilo v zamudo v službo? Enostaven način, da se to več ne bo dogajalo, je namestitev budilke/telefona na mesto, kjer roka ne doseže. Ko enkrat že vstanete, nima smisla da bi se vrnili v posteljo. Kajne?

Nered – ne hvala

Osvojite rutino postavljanja ključev in ostalih pomembnih stvari vedno na isto mesto. Red v vašem domu lahko privede do bolj racionalizirane rutine. Prav tako bo lažje upravljati svoj dom, namesto da dom upravlja vas.

Pripravite zajtrk

Zelo koristno je imeti sisteme, na primer prostor za čaj in kavo v kuhinji, vendar naj bodo enostavni, saj sicer ne bodo dolgoročno zdržali. Če so vaši otroci dovolj stari, da si sami pripravijo zajtrk, jim pustite sklede in hrano v dosegu roke in tako spodbudite neodvisnost. Dve muhi na en mah!

Nekaj minutk zase

Mnogi od nas delamo napako, da najprej posežemo po svojih telefonih. Namesto tega lahko dan začnemo z vsaj pet minut brez teh pripomočkov in raje ta čas namenimo skodelici čaja in dobri družbi samega s sabo. Torej, kar takoj namestite samolepilni listič in že danes rezervirajte to mini jutranjo meditacijo.

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] pred 1 dnevom
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Da se ne le več panično ne skrivam soncu, temveč celo namenoma sončim, verjetno ni več skrivnost.