Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

5 malih trikov, s katerimi boste vsak dan bolj gibčni

25. apr 2017 9:15
0

Oglasno sporočilo
Se še spominjate osnovne šole, ko ste brez kakršnihkoli težav (skoraj) naredili špago ali ponesli stopalo do nosu, čeprav sicer niste bili med najbolj vitkimi ali športnimi otroci? Sedaj pa komaj, da vam uspe dovolj obrniti glavo, da pogledate nazaj, ko zapeljete vzvratno. Dlani na tla ob priklonu naprej? Hahaha, saj to je šala, kajne? Prej do kolen.
 
Ko se staramo, najbolj zakrnita oz. propadata dve stvari: zakrni naša gibčnost, če je ne vzdržujemo ali razvijamo; in pa propada nam mišična masa. Zato je zelo pomembno, da oboje od zgodnje odraslosti vzdržujemo, sploh pa gibčnost, saj je veliko težje ponovno doseči nekaj, kar smo izgubili, kot to ohranjati.
 

PREBERITE TUDI: 6 nasvetov, da bodo vaša jutra sproščujoča namesto stresna

 

A nikoli ni prepozno in bolje pozno kot nikoli, zato imamo za vas 5 trikov, ki, če jih boste izvajali vsak dan, bodo že po mesecu dni dali izjemne rezultate. Zatorej: kar pogumno, samo lotiti se je treba in biti dosleden (torej jih izvajati vsak dan).

 

1. Začnite jutro s pozdravom soncu

Kakršnakoli joga in kolikor jo boste izvajali vam bo pomagala do boljše fleksibilnosti, pa tudi boljšega fizičnega in psihičnega počutja. Joga je skorajda čudežna, zato začnite vsaj z jutranjim pozdravom soncu. Vzel vam bo le 10 minut, po njem pa boste kot prerojeni!
 
 

2. Sedite pokončno in vzravnano

Če delate v pisarni, kar dandanes večina, je to zelo pomembno. Že samo sedenje je izjemno škodljivo, zato vstanite, se pretegnite in razgibajte kadar le morete. Velik vpliv ima pa tudi pokončno sedenje: bolj, kot se boste 'puklali', bolj se seseda, krči vaša hrbtenica. Če vsi ukrivljeni sedite ure in ure, vsak dan, dan za dnem, vaša hrbtenica izgubi gibčnost, kar vpliva na mišice v celotnem telesu.
 

3. Poskrbite za dovolj tekočine

Če ne pijemo dovolj, so mišice dehidrirane, zaradi česar se zategnejo in skrčijo. Medtem, ko nekateri pretiravajo in se pretirano nalivajo z vodo (s čimer je edino, kar dosežejo, odplavljanje mineralov iz telesa), spet drugi skorajda ne pijejo. Najpogosteje tisti, ki imajo težave s prekomerno telesno težo, saj pogosto zamenjujejo žejo za lakoto. 1 liter na dan je v povprečju za večino dovolj, razen ko je vroče ali ste se preznojili zaradi športa. Seveda pijte vodo, sadne limonade ali nesladkane čaje in ne sokov, gaziranih pijač ipd.
 
 

4. Delajte na svojih šibkih točkah

Večina ljudi je bolj gibčna na določenih delih telesa in manj na drugih. Če se brez težav z dlanmi dotaknete tal, nikakor pa ne morete razpreti pokrčenih nog v metulja, potem, jasno, več in intenzivneje trenirajte slednje.
 

PREBERITE TUDI: Vaša jutranja rutina

 

5. Upočasnite se

To morda zveni kontra-produktivno, vendar če želite izboljšati svojo fleksibilnost, ne smete hiteti in pretiravati. Če kje, potem tu velja pravilo 'počasi se daleč pride'. Za raztezanje uporabljajte svojo lastno težo; pridite do svoje meje in v doseženem položaju vztrajajte nekaj deset sekund do nekaj minut. Vsakič pojdite malce dlje, nikar pa ne suvajte in ne porivajte telesa.
 
 

Vsaj 10 minut na dan, vsak dan in presenečeni boste nad rezultati in počutjem!

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 5. jun 2018 23:44
   Krasen in nežen
  • Katrin 5. jun 2018 23:16
   Povprečna
  • Binas 3. apr 2018 22:25
   Pogrešam jo
  • Tanja 24. mar 2018 17:08
   Čudovit vonj :L:
  • Binas 22. mar 2018 9:08
   ka rustreza
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Kako nositi jeans v poletnih dneh? Načinov je več!