Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

4 znaki, da ste spoznale pravega

16. dec 2021 11:22
0

Oglasno sporočilo

V zadnjih desetletjih je ljudem bolj kot kdajkoli postalo pomembno, da najdejo partnerja, s katerim se dejansko ujemajo. Ker se je zaradi dviga življenjskega standarda življenjska doba podaljšala, namreč z izbrancem preživimo veliko dlje časa kot so ga nekoč; poleg tega je nekoč ljudi združeval predvsem boj za preživetje, dandanes pa skupne vrednote.

In več, kot nudimo, več pričakujemo tudi od partnerja oz. postavimo višje standarde; in višje standarde, kot imamo, manj je izbire; težje spoznamo primernega življenjskega sopotnika. Tako mimogrede dobimo občutek, da pravega preprosto ni.

A ne smete obupati. Popolnosti ni za pričakovati, saj popoln ni nihče – so pa pomembni naslednji štirje dejavniki, ki, če so izpolnjeni, nakazujejo, da ste spoznali potencialnega življenjskega sopotnika. Da so te ključne, potrjujejo tudi tisti, ki so v trajnih, izpolnjujočih razmerjih.

Katere kvalitete so torej tiste, ki nakazujejo, da ste našli sorodno dušo?

1. Imata skupne vrednote

Vaša sorodna duša se glede vseh najpomembnejših tem strinja z vami in imata enake poglede. Glede načina vzgoje otrok; zdravega načina življenja, pogleda na splošne medije, religijo, uradno medicino, načina zdravljenja … vse to so ključne stvari, glede katerih morata »gledati v isto smer«.

2. Imata skupne sanje in cilje

Ali si oba želita posvetiti karieri; ali oba imeti otroke ali ostati brez; ali si oba želita potovati; želita živeti v istem kraju ali se preseliti drugam ali celo v drugo državo; kakšen življenjski standard si želita … Kakšne načrte, vizijo imata za čez 5, 10, 20 let? 

3. Oba imata integriteto

To morda zveni samoumevno, pa vendarle ni. Poštenost, morala in integriteta so nujne za kakovosten, trajen odnos, zato bodite pozorno, kako se vaš potencialni izbranec obnaša. Sledite dejanjem, ne praznim besedam! Ali drži obljube? Ali vam je predan? Kako se obnaša do vas, ko ima slab dan ali naredite kaj narobe? So mu jasne prioritete? Mnogi imajo namreč o sebi povsem drugačno mnenje, kot pa so v resnici, sploh narcisi.

4. Všeč sta si, uživata v družbi eden drugega

Ja, preprosto sta si všeč. Ne govorimo o kemiji, ki je nekaj povsem drugega, ampak dejansko čutite naklonjenost, simpatijo. Všeč vam je kot človek, kako razmišlja, deluje, se obnaša do drugih in do vas. Tako dobro se razumeta, da sta lahko skupaj ure in ure in vama ne zmanjka tem za pogovor – pa tudi kadar pride do tišine, ta ni mučna in nelagodna, temveč le zaplavata vsak v svoj svet.

Kajti kemija prej ko slej uplahne in ostanejo povezanost, ujemanje, naklonjenost, spoštovanje.

PREBERITE TUDI: Inteligentne ženske pogosteje ostanejo samske

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Kate je nosila plapolajočo midi obleko L.K. Bennett in ljubke espadrile s peto.