Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

4 opravila, ki jih lahko dodelite svojemu predšolskemu otroku

25. jan 2022 8:19
0

Oglasno sporočilo

... razvajanje, nujno pa je, da otroku privzgojite druge lastnosti, da se razvije v vzgojenega posameznika. Tako kot igralne dejavnosti in skupinske naloge pomagajo otrokom, da se naučijo, kako pomembno je timsko delo in si pomagati drug drugemu, lahko če jim dodelite naloge doma, spodbujajo vrednote pobude, odgovornosti, organiziranosti in skupnega dela. Tukaj so štiri opravila, ki jih lahko zaupate svojemu predšolskemu otroku in ga naučite vrednot, ki mu bodo koristile v prihodnosti.

Popravljanje postelje

Takoj, ko se človek zbudi, je prva organizacijska naloga, ki bi jo moral narediti, pospraviti posteljo. Prositi svojega otroka, naj pospravi posteljo, je prvi korak k organizaciji. Tako se otrok zaveda svoje okolice in potrebe po čistoči v prostorih, v katerih živi. Otrok bi na začetku potreboval nekaj pomoči, njegovo delo pa bo morda treba nekaj časa celo dokončati, dokler se ga popolnoma ne nauči.

Brisanje prahu

Začnite tako, da jih prosite, naj obrišejo določene površine, ki so lahko dostopne in jih ni težko očistiti. To se lahko kasneje razširi na več površin, predmetov in končno v otroško sobo. Priporočljiva je tudi uporaba naravnih čistil, kot je kis, namesto česar koli, kar ima močne čistilne kemikalije. Brisanje mize po večerji je tudi dobra naloga.

Zalivanje rastlin

Zalivanje rastlin je preprosta naloga, ki jo otroci lahko opravljajo že v mladosti. Pri otrocih razvija lastnosti vzgoje, rasti in odgovornosti. Če otroku dodelite to tedensko ali dvotedensko nalogo, je še en odličen način, da mu vzbudite odgovornost.

Organiziranje njihovih igrač

Ko se vaš otrok začne igrati, postane soba popolna zmešnjava. Če otroka prosite, naj stvari postavi na svoje mesto, mu bo pomagalo spoznati prostor, v katerem živi, ​​in mu olajšalo iskanje igrač, ko se bo naslednjič igral. Na začetku boste morali biti zelo natančni pri svojih navodilih.

PREBERITE TUDI: Otroci, rojeni v teh znakih zodiaka, so težje obvladljivi

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Od zdravja srca do zdravja kosti in lepe, napete, mladostne kože – morski kolagen ima izjemne pozitivne vplive na naše zdravje in videz.