Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

4 navade iz različnih držav, ki tujce puščajo odprtih ust

25. maj 2020 7:51
0

Oglasno sporočilo

Ne preseneča niti, da se nekatere stvari, na katere običajno nismo pozorni in jih počnemo, ko gremo v restavracijo ali hodimo po nakupih, nekje drugje dejansko štejejo za žaljive ali čudne. Dejansko se nekatere stvari, ki bi se nam lahko zdele žaljive, na primer kričanje  v javnosti, v drugi državi dejansko lahko štejejo za popolnoma normalne. Poglejte, kako zelo različni smo ljudje širom sveta.

1. Napitnine

Napitnine v restavracijah in barih so nekje popolnoma običajne (celo obvezne), drugje pa se smatrajo celo kot žaljive, odvisno kje se nahajamo. V zahodnih državah je napitnina zaželjena, medtem ko se v nekaterih azijskih državah smatra kot žalitev.

2. Poljub na lica v javnosti

V latino-ameriških državah je to pogost pozdrav med prijatelji nasprotnega spola ali dvema ženskama. V nekaterih državah Bližnjega vzhoda ali Severne Afrike, kot sta Izrael in Egipt, je pogosto lahko videti tudi moškega, ki poljublja moškega prijatelja, vendar pa se moški in ženska, ki se poljubljata v javnosti, pogosto obravnavata kot nedostojna in sta lahko celo kaznovana. Obstajajo nekatere izjeme, na primer Libanon in Tunizija, kjer se moški lahko poljubi z žensko prijateljico.
V južnoevropskih državah je poljub na lice pogost pozdrav med prijatelji. Ali obstaja tabu glede na spol, je odvisno od države. Moški bodo poljubljali moške prijatelje v Italiji in Franciji.
Na splošno pa se v vzhodnoazijskih državah poljubljanje v javnosti zdi neprimerno.

3. Osebni protor

Na v zahodnih državah je zagotavljanje osebnega prostora ljudem neizrečeno pravilo in zelo neprimerno se je preveč približati nekomu na javnem mestu. V nekaterih državah, zlasti tistih z velikim številom prebivalstva, kot je Kitajska, je osebni prostor razkošje, ljudje, ki se kopičijo v velikih skupinah, pa veljajo kot norma.

4. Kričanje

Na Kitajskem je kričanje v javnosti povsem normalno. Ko greste na kosilo, je popolnoma sprejemljivo, če kričite za natakarjem, da pritegnete njegovo pozornost. Na zahodu pa kričanje velja za nespoštljiv odnos do zaposlenega.

PREBERITE TUDI: Študije so pokazale, da potovanja osrečujejo ljudi

 

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
   • Tjaška je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    20. okt 2020 22:44
    Čestitke PLANET LEPOTE Smile še leto do polnoletnosti Wink
    Všeč mi je barvitost in ličnost člankov in strani ... Pogrešam pa čase, ko še ni bilo toliko reklam da pridemo do člankov ... No pa saj vem, nekako je treba tudi zaslužiti Wink bomo ...
    0
   • VICKY je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    20. okt 2020 10:31
    Najprej čestitke PL za rojstni dan; spremljam vas že kar nekaj let, najbolj dragocena pa so nepristranska testiranja na Kozmetometru in vsaj zame - seznanitev s sestavinami kozmetičnih izdelkov, ki mi je odprla popolnoma nov pogled na kozmetiko. ...
    0
   • Vesna20 je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    20. okt 2020 8:56
    Na PL mi je najbolj všeč, da je zbranih veliko informacij na enem mestu, najdeš hitro, kar potrebuješ in veliko je povratnih informacij iz prakse, kar je najbolj pomembno. Ne pogrešam ničesar, vse je super, vse pohvale.
    0
   • sanda je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    20. okt 2020 8:28
    Ne glede na to, da sem bila včasih bolj aktivna članica na PL, tudi sedaj, ko pridem in iščem kakšno informacijo, jo vedno najdem, sploh kadar iščem kakšno kremico Wink Tako, da meni je uporabno vse, ne pogrešam ničesar.
    0
   • Travica je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    19. okt 2020 18:39
    Vse najboljše, planetek! Smile
    Najbolj všeč mi je, da ostaja PL zvest sam sebi in da ni sponzoriran od nikogar. Tako lahko zaupam člankom in nasvetom, ki jih najdem tukaj. Verjamem, da ostane takšen še vnaprej.
    0
  Izpostavljamo
  Trenutno se prevladujoča obtožnica glasi: "Posamezniki, ki dvomijo v ukrepe ali ne spoštujejo ukrepov, so krivi za smrt ljudi s covid-19."