Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

3 nasveti za (kar naj)bolj privlačen videz

21. sep 2023 15:05
0

V svetu, kjer je prvi vtis zelo pomemben, ni presenetljivo, da je naš izgled ključnega pomena. Konec koncev, le kdo si ne želi, da ne bi veljal za privlačnega?

Na srečo vam lahko znanost tu pomaga: spodaj si preberite tri z raziskavami podprte tehnike, s katerimi boste polepšali svojo podobo in naredili dober vtis na vsakogar, ki ga boste srečali.

1. Minimalistično ličenje

V nasprotju s prepričanjem nekaterih žensk raziskave jasno kažejo, da preveč ličil ne ustvari privlačnosti. Glede na raziskavo, objavljeno v reviji Quarterly Journal of Experimental Psychology, mnoge ženske zmotno menijo, da morajo uporabiti veliko ličil, da bi dosegle bolj privačen videz.

Avtorji navajajo: "Ugotovitve kažejo, da je zaznavanje privlačnosti s kozmetiko oblika pluralistične nevednosti, pri kateri ženske prilagajajo uporabo kozmetike netočnemu zaznavanju preferenc drugih."

Podobno kaže tudi študija, objavljena v reviji PLOS ONE, ki pravi, da zmerna uporaba ličil pozitivno vpliva na presojo privlačnosti, kompetentnosti, simpatičnosti in  celo zaupanja vrednosti, medtem ko preveč ličil povzroči zaznavanje izumetničenosti.

Zato je morda najboljši pristop, da se odločite za minimalistično ličenje, ki ustvafri videz, kot da ste brez ličil (no makeup makeup), ki subtilno poudari vaše prednosti in skrije pomanjkljivosti. Ta videz preizkusite z uporabo lahke podlage, nevtralnih senčil oz. črtal, subtilno poudarjenih trepalnic in obrvi ter ustnic in lic.

2. Ne pretvarjajte se, da vas je izjemno težko dobiti

Psihološke raziskave nas pozivajo, da podvomimo v idejo, da je »playing hard to get«, dober način za povečanje svoje zaznane privlačnosti. Ena od raziskav, objavljena v reviji Proceedings of the National Academy of Sciences, je na primer pokazala, da se ljudje, ki zlahka razumejo čustva druge osebe, počutijo bolj privlačne. Če pa smo manj prepričani v svoje razumevanje čustvenega stanja nekoga ali v svojo sposobnost razvozlavanja njegovih motivov, postanemo do te osebe sumničavi ali se je celo bojimo.

Če smo preveč vzvišeni ali nedostopni, lahko nehote pošljemo mešane signale, kar povzroči zmedo in morebitno nezainteresiranost drugih. Resnična in iskrena komunikacija je ključna za vzpostavljanje pomembnih vezi.

3. Bodite urejeni, a ne pretiravajte

Urejenost pozitivno vpliva na vaše življenje tudi tako, da izboljša vaše razpoloženje. Študije kažejo, da obstaja neposredna povezava med dobrim oblačenjem in vašim razpoloženjem, saj to stabilizira in izboljša kakovost sreče ter močno zmanjša tveganje za depresijo.

V drugi študiji so ugotovili, da je 85 odstotkov žensk mnenja, da je dobro oblečen moški bolj seksi kot moški z veliko denarja. Dobro oblačenje kaže, da ste socializirani in socialno inteligentni – dve lastnosti, ki sta za ženske privlačni.

Dobro oblečen moški pogosto pomeni uspeh in ambicije, kar je privlačno za ženske, ki iščejo stabilnost in zagnanega partnerja. Poleg tega njegova pozornost do podrobnosti in skrbnost presegata oblačila, kar kaže na raven pozornosti, ki povečuje njegovo zaželenost.

Po drugi strani so moškim všeč elegantno in ženstveno urejene ženske. Za mnoge moške je to, kako je ženska oblečena, pomemben dejavnik pri odločitvi, ali se bodo sploh želeli pogovarjati z njo. Nekateri imajo celo odpor do določenih vrsta oblačil, kot so trenirke ali moški slog oblačenja. Večino odbija tudi pretirano vpadljivo oblačenje.

Zaključek

Privlačnost je po definiciji subjektivna stvar, vendar pa je hkrati tudi znanstveno utemeljena. Z uporabo ličil, ki rahlo poudarijo vaše značilnosti; s prijazno in neposredno komunikacijo ter urejenostjo in z izžarevanjem notranje sreče boste ugotovili, da je vaša privlačnost če nekoliko močnejša kot prej.

PREBERITE TUDI: 35 zanimivih psiholoških dejstev o ljubezni in privlačnosti

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Valižanska princesa se pri vzgoji zgleduje po vzgoji princese Diane – pa tudi takšne, kakršno je imela sama.