Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

14. januarja se je ponovno začel retrogradni Merkur

14. jan 2022 19:30
0

Retrogradni Merkur je načeloma povezan s komunikacijskimi in tehnološkimi težavami, anksioznostjo, težavami in zastoji pri potovanjih in izgubljenimi predmeti. Prvi retrogradni Merkur leta 2022, ki se je začel 14. januarja, pa bo glede vsega naštetega še bolj težaven, sploh kar se tiče potovanj, komunikacije in poslovnih podvigov.

Kaj sploh pomeni, da je Merkur retrograden?

Merkur se pomika retrogradno trikrat ali štirikrat letno po približno 24 dni skupaj. To je precej pogosteje kot katerikoli drug planet, a vseeno je retrograden le 19 % časa.

V tem obdobju lahko pričakujete vrsto težav – poleg že naštetih tudi ostajanje pri stvareh, ki sodijo v preteklost; obžalovanje za preteklostjo ali nepričakovano srečanje z ljudmi iz preteklosti. Čeprav je retrogradno obdobje sicer primerno, da malo prelistate stare albume, je vseeno bolj nadloga kot da bi vam prineslo koristi.

Retrogradni Merkur lahko ustvari prvo zmedo v vaših mislih, komunikaciji, potovanjih in elektro napravah. Bodite posebej previdni s svojimi besedami in pazite, da ne reagirate prehitro, četudi vas provocirajo. Če se počutite, da imate vsega preveč, si vzemite nekaj časa zase, stran od vsega in vseh – bolje to, kot da eksplodirate in izrečete kaj, kar bo pustilo nepopravljive posledice. Prav tako dvakrat preverite vse svoje maile in druga sporočila, preden jih pošljete.

Poslovni dogovori bodo šli po svoje, zato se izogibajte podpisovanju pogodb. Nekateri pomembni detajli vam bodo namreč odtali skriti, drugi pa nezanesljivi ali neresnični. Če se odpravljate na daljšo pot z avtom, ga pred tem preverite na servisu. 

Sicer pa so retrogradna obdobja namenjena obujanju preteklosti in ponovnem obujanju starih odnosov, projektov in del ter reorganiziranju naših življenj. Skoraj zagotovo je, da se nam bodo ponovno oglasili stari prijatelji in celo partnerji; nek projekt, ki smo ga nekoč opustili, bo nenadoma ponovno postal pomemben; in ponovno se vam lahko ponudi neka stara, nekoč zamujena priložnost.

To je vaša idealna priložnost, da dokončno zaključite nekaj starega, da lahko začnete nekaj novega – ali pa osvežite nekaj, kar je nekoč predstavljalo velik n pomemben del vašega življenja. Vam je naslavljanje preteklosti stresno? To pomeni, da imate še nerazčiščene stvari in neporavnane račune. In želite naprej z življenjem, se boste morali soočiti z vsem tem.

Kar velja omeniti, je še to, da je bil v preteklem letu Merkur retrograden le v vodnih znakih, sedaj pa je v zračnem (ja, Vodnar je zračni znak). Ko je bil retrograden v vodnih znakih, je to pomenilo tono čustvene drame, sedaj pa se boste bolj soočali s problemi v komunikaciji, imeli težave s fokusom in tem, kako ostati osredotočeni. Ker je ta retrogradni Merkur torej sprememba napram preteklim, se vam bo zdelo, da je bolj intenziven.

Kako preživeti tokratni retrogradni Merkur?

V mislih imejte predvsem te tri stvari:

 1. poskrbite za jasno komunikacijo;
 2. nikar ne kupujte novih tehnikalij in ne investirajte;
 3. ne začnite s kakimi novimi odnosi, ker se utegnejo hitro zaključiti.

Predvsem pa si zapomnite, da je obdobje retrogradnega Merkurja namenjeno temu, da pritisnete na 'pavza', se dodobra zagledate v preteklost in zaključite, kar imate za zaključiti, da se lahko lotite novih projektov, odnosov in ostalih podvigov.

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Čedalje več ljudi ima težave s ščitnico – s hipotirozo, Hashimotovo boleznijo, hipertirozo in Gravejevo boleznijo.