Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

12 nepričakovanih stvari, ki vam po nepotrebnem kradejo čas

3. dec 2020 13:08
0

Oglasno sporočilo

Se vam zdi, da vam neprestano primanjkuje časa? Obstaja 12 navad oz. lastnosti, ki se jih morda niti ne zavedate, a vam vsak dan znova vzamejo veliko časa. Katere so to?

1. Napačne prioritete (ali pomanjkanje njih)

Imate navado, da se najprej lotevate nepomembnih stvari, ki pa so vam prijetne ali vam vsaj niso odveč; pomembne pa odlašate iz dneva v dan? Napišite si na list, kaj je zares pomembno in te stvari tudi najprej naredite. Ja, četudi so neprijetne.

2. Čakanje na navdih in motivacijo

Kdor čaka, dočaka, pravijo. A ne nujno – včasih se je treba preprosto zbrcati. Zatorej nehajte odlašati z vadbo zjutraj; zamenjavo sladkorja za stevio; z branjem knjige in podobno, ampak se preprosto lotite. Brez odlašanja in brez izgovorov.

3. Vse naredite sami

Ja, saj vemo, sami najbolj veste, kako in kaj; pa najbolj natančni ste, pa še kaj bi se našlo. A tako ne pridete nikamor, zato se naučite delegirati. Četudi vaši domači ali sodelavci nalog sprva ne bodo opravili tako dobro kot vi, jih s konstruktivno kritiko (in seveda pohvalami!) spodbijajte in usmerjajte. Morda boste kaj kmalu presenečeno ugotovili, da so vas prehiteli!

4. Skrbi vas, kaj bodo drugi rekli

Živite za druge ali zase? Je pomembna sreča in dobro počutje drugih ali vas? Začnite postavljati sebe, svoje potrebe in želje na prvo mesto in presenečeni boste, kaj vse se bo zgodilo. Vsak je odgovoren le zase.

5. Ne živite svojega življenja

Delate, kar od vas pričakujejo drugi – družina, starši, kolegi v službi ipd., – namesto da bi sledili svojemu srcu? Srečni boste šele, ko boste začeli poslušati sebe in spoštovati svoje želje.

6. Strah vas je neuspeha

Strah pred neuspehom je eden največjih blokatorjev v življenju. Vendar a veste, da ko so ljudje zelo stari ali že celo na smrtnih posteljah, jim ni žal tega, kar so naredili, ampak obžalujejo, česa vse niso? Nikar ne bodite med njimi.

7. Pritoževanje in jamranje

Ja, seveda je dobro dati ven, ko vas kaj mori, gre na živce ipd., a naj to ne postane navada. Če želite spremembe, morat ev akcijo, da stvari spremenite. Same od sebe se ne bodo.

8. Perfekcionizem

Namesto da vse v detajle planirate, 543-krat preverite, date v pregled še sestri, partnerju in sodelavcu, nehajte izgubljati čas, da bo popolno, ker popolnost ne obstaja. Naj vam bo dovolj 'dovolj dobro', kajti vsi, ki delajo, delajo tudi napake.

9. Primerjanje z drugimi

Niti dva človeka na svetu nista enaka – zakaj bi se torej primerjali? Vsak ima svoje prednosti in slabosti. To ne le, da je neproduktivno, temveč ima zelo slab vpliv na počutje in samopodobo. Edina oseba, s katero se lahko primerjate, ste VI sami včeraj. Trudite se, da boste vsak dan boljši; da boste boljši, kot ste bili dan pred tem.

10. Ponavljanje enakih napak

Ja, vsi delajo napake – le bedaki pa ponavljajo iste napake. Kajti napake so zato, da se iz njih nekaj naučite in ste po vsaki pametnejši.

11. Poskus, da bi vsem ugajali

Pozabite, ker ne boste, nikoli. Nikoli ne boste vsem všeč, četudi vse delate kar najbolje in skušate vsem pomagati. Ljudje namreč bijejo svoje bitke in ena temeljnih lastnosti tistih, ki niso v stiku s sabo in so večne žrtve, je, da za vse krivijo druge in iščejo napake pri drugih. Le tako se lahko sami počutijo bolje, zato nikar ne pričakujte, da boste vsem všeč.

12. Ne dokončate svojih nalog

Imate navado se lotiti stvari, a jih ne dokončati? Ste kdaj pomislili, koliko časa in energije vam vzamejo? Začnite se lotevati manj stvari in  se prisilite, da jih tudi dokončate. In ja, to je tudi ena izmed tistih stvari, kjer se je treba preprosto 'zbrcati'.
Zmorete!

PREBERITE TUDI: Znate reči ne? Včasih je treba in obstaja formula, kako se naučiti

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  • Dow* 20. jan 2021 18:35
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Zanesljivi viri iz kraljeve palače trdijo, da se spodnjih 7 izdelkov vedno nahaja na njeni kozmetični polički.