Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Zvezdnica spregovorila o bitki z neozdravljivo boleznijo

28. okt 2019 10:08
0

Oglasno sporočilo

Multipla skleroza je bolezen, ki ne izbira. Prizadane osrednji živčni sistem, možgane in hrbtenjačo. Oseba, ki zboli za to boleznijo, z leti ne more več sama hoditi, se oblačiti, delati ... postane popolnoma odvisna od drugih ljudi. V Sloveniji je s to boleznijo registriranih 3000 prebivalcev, med njimi tudi zvezdnica Barbara Pešut, pisateljica in žena glasbenika Magnifica.

Tragično diagnozo pa so v začetku leta postavili tudi slavni igralki Selmi Blair, ki je kasneje svojo zgodbo razkrila v oddaji Good Mornig America.

Povedala je, da je ob postavitvi diagnoze jokala, a ne zaradi razočaranja, bile so solze sreče, saj je po sedmih letih nepojasnjenih simptomov končno izvedela, kaj se dogaja z njo. Že ob rojstvu sina se je namreč začel prvi zagon njene multiple skleroze, vendar tega ni vedela. Bila je utrujena, bolečine so bile prisotne vsak dan, pomagala si je celo z alkoholom, vendar le, ko sin ni bil prisoten. 46-letnica je priznala, da je s težavo novico delila z njim, saj ni vedela, kako bo odreagiral, a je vse skupaj dobro sprejel. 

Poletje je za igralko bilo peklensko. Odločila se je za zdravljenje s presaditvijo hematopoetskih matičnih celic. Del tega zdravljenja vključuje tudi kemoterapijo, saj le na tak način lahko zdravniki uničijo imunski sistem, ki ga nato ponovno vzpostavijo s presaditvijo celic. Ali je bilo uspešno, bomo izvedeli kmalu. Selma namreč veliko ozavešča o bolezni ter potek zdravljenja deli z oboževalci.

PREBERITE TUDI: Multipla skleroza je najpogostejše nevrološko obolenje

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Predlagamo vam 7 stajliš kosov, v katerih boste tudi v legicah videti izjemno.