Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Znanost pojasnjuje, kako lahko majhne bele laži škodijo našim otrokom

5. feb 2021 8:12
0

Oglasno sporočilo

Če se vaši otroci zavedajo, da jim lažete, na primer, ko jim rečete, da gredo v park, vendar namesto tega končajo pri zdravniku, se se bodo pojavile težave z zaupanjem. Tako laganje je popolnoma neprimerno izjemno slabo vpliva na otroke.

Laži lahko otrokom povzročajo tesnobo

Študije so pokazale, da tesnoba in laganje gresta z roko v roki, kadar starši lažejo otrokom. To se zgodi iz številnih razlogov. Starši bodo morda želeli, da jih otrok uboga, ali pa bodo lagali, da bodo nekam odšli. To se je morda celo zgodilo pri vas: starši so vas namesto v park peljali k zobozdravniku. Mogoče ste bili razočarani, vendar so za vas želeli le najbolje. Kot odrasla oseba lahko uporabljate logiko in razumete, zakaj so lagali, toda kot otrok je to nekaj, kar si zapomni in vedno, ko bo treba nekam iti, bo otrok to pričakoval s tesnobo.

Lahko vpliva na odnos z vašim otrokom

Navezanost otrok na starše je zaradi laži pogosto šibkejša. Njuna zveza po "nedolžni" beli laži ne bo tako dobra. Ko smo mladi, ponavadi verjamemo v stvari, ki nam jih govorijo odrasli, ne da bi o tem veliko razmišljali.

Otroci, ki so jim lagali, bolj verjetno lažejo, ko so starejši

Veliko tega, kar počnejo naši starši, bo vplivalo na to, kakšni bomo ko odrastemo. Laž vključena. Otroci, ki so jim lagali, bolj verjetno skrivajo resnico pred starši in morda celo vrstniki, ko se starajo. Tudi če so starši le nekoliko nepošteni, to še vedno vpliva na otrokovo prihodnost.

Kot odrasli se bodo težko prilagodili

Laž je pogosto enostaven izhod. Preprosto je včasih težko razložiti resnico in bela laž naredi trik. Ni pa tako preprosto v resnici. Otroci pogosto čutijo posledice teh laži, ko odrastejo in se morajo soočiti s psihološkimi in socialnimi izzivi. Ko se morajo na novo prilagoditi, običajno čutijo sram in krivdo.

PREBERITE TUDI: 10 stvari o nosečnosti in porodu, ki vam jih niso povedali

 

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  • Dow* 20. jan 2021 18:35
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Vsi vemo, da Francozinje slovijo kot nadvse šik ženske, ki več kot na modo dajo na slog.