Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Znaki, da vaše finance niso tako slabe, kot mislite

1. mar 2023 8:18
0

Oglasno sporočilo

... vaše finance v neredu. Morda vas pesti tesnoba in domnevate, da ne znate z denarjem. Da bi izboljšali svoj odnos do denarja, je pomembno, da ocenite stvari, ki jih delate prav. Tukaj je nekaj primerov zmag na področju osebnih financ, ki jih lahko proslavite, kadar koli se morate počutiti bolje glede svojega finančnega stanja.

Točno veste, kam gre vaš denar

Tudi če ste zaskrbljeni zaradi svojih potrošniških navad, je pomembno vedeti, katere so te potrošniške navade. To, da se ne zavedate, kam gre vaš denar, je velika rdeča zastava za vaše finance.

Če želite biti bolj vestni zapravljalec, začnite tako, da pogledate svoj bančni izpisek za vsaj zadnjih 90 dni. Ko boste pregledali svojo porabo, boste verjetno odkrili področja, kjer lahko zmanjšate stroške, pa tudi področja, za katera se sploh niste zavedali, da zapravljate denar.

Veste stanje svojega dolga

Podobno kot veste, kam gre vaš denar, je ključnega pomena tudi vedeti, koliko denarja dolgujete. Ne želite živeti v strahu in ostati v temi, ko gre za vaš dolg. 

Imate sklad za nujne primere

Začetni sklad za nujne primere ali sklad za "težke dni" je visok približno za en mesec najemnine in vse mesečne stroške. Če imate ta znesek prihranjen, potem ste naredili pomemben korak, da si ustvarite varnejšo finančno prihodnost.

Še naprej gradite svoj sklad za nujne primere, da boste dosegli točko, ko bo lahko pokrival šest mesecev ali več. Če je mogoče, bodite na tekočem s tem, koliko privarčujete, in poskrbite, da bo naraščal z vašim zaslužkom.

PREBERITE TUDI: 4 znaki, da greste v življenju v napačno smer

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali že na prvi pogled zaupate ljudem? Ali pa najprej analizirate njihov odnos, govorico telesa in vedenje, da bi jih bolje spoznali?