Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Zlati globusi so podeljeni

14. jan 2013 8:00
0

Oglasno sporočilo


Nagrado zlati globusi (Golden Globe award), ki sta jo vodili komedijantki Tina Fey in Amy Poehler, podeljuje Združenje tujih novinarjev v Hollywoodu, po njihovem mnenju pa so si jo prislužili:

Filmski zmagovalci

Najboljši film (drama): Argo, ki je zmagal tudi v kategoriji za najboljšega režiserja (Ben Affleck). Najboljši muzikal Les Miserables je domov odnesel kar tri zlate globuse – v kategoriji za najboljši muzikal ali komedijo, v kategoriji za glavnega igralca v muzikalu ali komediji (Hugh Jackman) ...


Najboljši igralec v muzikalu/komediji - Hugh Jackman (Les Miserables - Nesrečniki)
Foto: latimes.com

... in za najboljšo stransko vlogo, ki jo je igrala Anne Hathaway.


Foto: latimes.com

Najboljši igralec v drami, je postal Daniel Day-Lewis (film Lincoln), najboljša igralka v drami, pa je postala Jessica Chastain (film Zero Dark Thirty). Nagrado za najboljšo igralko v kategoriji komedija ali muzikal, je prejela Jennifer Lawrence (komedija Silver Linings Playbook), najboljši stranski igralec je postal Christoph Waltz (Django Unchained).


Najboljši animirani film je postal film Brave; zlati globus za najboljši tujejezični film je prejel film Amour (Avstrija, Francija, Nemčija); najboljši scenarij je za film Django Unchained napisal Quentin Tarantino; najboljša filmska glasba je bila napisana za Life of Pi (Mychael Danna); v kategoriji za najboljšo skladbo, pa sta zlati globus za pesem in istoimenski film, Skyfall, prejela Adele in Paul Epworth.


Slavila je tudi Adele
Foto: i2.mirror.co.uk

Televizijski zmagovalci

Najboljša TV drama je postala Homeland, ki je slavila tudi z najboljšo igralko v TV drami, Claire Danes in z najboljšim igralcem TV drame, Damianom Lewisom.


Damian Lewis in Claire Danes (Homeland)
Foto: latimes.com
 

Najboljša komična ali glasbena serija je Girls, ki je slavila še z najboljšo igralko v isti TV seriji – Leno Dunham. Najboljši igralec v komični seriji je postal Don Cheadle (House Of Lies); najboljša mini-serija je Game Change; najboljša igralka v mini-seriji je Julianne Moore (Game Change),


Julianne Moore (vloga Sarah Palin v Game Change)
Foto: latimes.com
 

najboljši igralec v mini-seriji pa Kevin Costner (Hatfields & Mccoys). Najboljši stranski igralec v TV seriji je Ed Harris (Game Change); najboljša stranska igralka v TV seriji pa Maggie Smith (Downton Abbey).
 

Vir naslovne fotografije: latimes.com

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 16. maj 2019 19:50
   Super, izpolnjuje vse kriterije!
  • Katrin 17. apr 2019 22:13
   Premalo za suho kožo
  • numi 19. mar 2019 22:29
   preprost
  • numi 19. mar 2019 22:23
   sladek in vesel
  • numi 17. feb 2019 10:29
   top 2
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  V vročih dneh nič ne osveži tako kot ledena lučka, če pa je z okusom tvoje najljubše pijače, še toliko bolje.