Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Zlati globusi so podeljeni

14. jan 2013 8:00
0

Oglasno sporočilo


Nagrado zlati globusi (Golden Globe award), ki sta jo vodili komedijantki Tina Fey in Amy Poehler, podeljuje Združenje tujih novinarjev v Hollywoodu, po njihovem mnenju pa so si jo prislužili:

Filmski zmagovalci

Najboljši film (drama): Argo, ki je zmagal tudi v kategoriji za najboljšega režiserja (Ben Affleck). Najboljši muzikal Les Miserables je domov odnesel kar tri zlate globuse – v kategoriji za najboljši muzikal ali komedijo, v kategoriji za glavnega igralca v muzikalu ali komediji (Hugh Jackman) ...


Najboljši igralec v muzikalu/komediji - Hugh Jackman (Les Miserables - Nesrečniki)
Foto: latimes.com

... in za najboljšo stransko vlogo, ki jo je igrala Anne Hathaway.


Foto: latimes.com

Najboljši igralec v drami, je postal Daniel Day-Lewis (film Lincoln), najboljša igralka v drami, pa je postala Jessica Chastain (film Zero Dark Thirty). Nagrado za najboljšo igralko v kategoriji komedija ali muzikal, je prejela Jennifer Lawrence (komedija Silver Linings Playbook), najboljši stranski igralec je postal Christoph Waltz (Django Unchained).


Najboljši animirani film je postal film Brave; zlati globus za najboljši tujejezični film je prejel film Amour (Avstrija, Francija, Nemčija); najboljši scenarij je za film Django Unchained napisal Quentin Tarantino; najboljša filmska glasba je bila napisana za Life of Pi (Mychael Danna); v kategoriji za najboljšo skladbo, pa sta zlati globus za pesem in istoimenski film, Skyfall, prejela Adele in Paul Epworth.


Slavila je tudi Adele
Foto: i2.mirror.co.uk

Televizijski zmagovalci

Najboljša TV drama je postala Homeland, ki je slavila tudi z najboljšo igralko v TV drami, Claire Danes in z najboljšim igralcem TV drame, Damianom Lewisom.


Damian Lewis in Claire Danes (Homeland)
Foto: latimes.com
 

Najboljša komična ali glasbena serija je Girls, ki je slavila še z najboljšo igralko v isti TV seriji – Leno Dunham. Najboljši igralec v komični seriji je postal Don Cheadle (House Of Lies); najboljša mini-serija je Game Change; najboljša igralka v mini-seriji je Julianne Moore (Game Change),


Julianne Moore (vloga Sarah Palin v Game Change)
Foto: latimes.com
 

najboljši igralec v mini-seriji pa Kevin Costner (Hatfields & Mccoys). Najboljši stranski igralec v TV seriji je Ed Harris (Game Change); najboljša stranska igralka v TV seriji pa Maggie Smith (Downton Abbey).
 

Vir naslovne fotografije: latimes.com

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Maščobne kisline omega-3 so pomembne za ohranjanje splošnega zdravja vašega otroka.