Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Živili, ki sta v kraljevi hiši strogo prepovedani

17. dec 2023 12:12
0

Oglasno sporočilo

... temveč si jih lahko vsi vzamemo za vzor in posnemanje (vljudno vedenje, elegantno oblačenje ipd.), so druga tako nenavadna (a za njihov položaj razumljiva), da smo lahko veseli, da nam jih ni potrebno upoštevati.

In sicer gre za prepoved uporabe česna in čebule v kraljevi kuhinji.

Zakaj česen in čebula v kraljevi družini ne smeta biti uporabljena? Iz povsem očitnega razloga: zaradi neprijetnega zadaha, ki ga povzročita.

Visoki člani kraljeve družine, ki imajo nešteto obveznosti, si ne morejo privoščiti smrdečega zadaha, ko se srečujejo z ljudmi. Zato je kraljica Camilla v oddaji MasterChef Avstralija dejala: "Česen je prepovedan ... Vedno moraš opustiti česen."

To pravilo izvira iz časov kraljice Elizabete II, ki je ostro nasprotovala tej začimbi. Leta 2020 je kraljevi kuhar Darren McGrady za Delish povedal, da je pokojna kraljica prepovedala česen v vseh svojih jedeh (ko pa je kuhal za princeso Diano, pa ga je ta pogosto želela).

Podobnega mnenja je bil leta 2018 tudi časnik Sunday Express, ki je poročal: "Česen je bil prepovedan v jedeh, ki so jih jedli člani kraljeve družine. Ob številnih srečanjih med uradnimi obiskovalci naj bi ga odsvetovali, da bi preprečili kakršen koli neprijeten slab zadah."

Vendar pa je princesa Eugenie v svojem nastopu na podkastu Table Manners razkrila, da se tega pravila ne drži, ko je začela naštevati sestavine, ki jih naroča v veleblagovnici Waitrose.

"Vsak teden naredimo eno Waitrose naročilo in vsi v nedeljo zvečer naložijo vse, kar lahko, in to pride v ponedeljek zjutraj," je dejala princesa. "Nedelje so ob pogledu na moj hladilnik precej žalostne."

Na vprašanje, kaj dobi, je princesa Eugenie odgovorila: "Nič zanimivega. Piščanec, klobase, vedno. Krompir, čebula, česen." Nato je razkrila, da v hiši svojih staršev nikoli ne sme imeti čebule in česna, saj princ Andrew in Sarah Ferguson prepovedujeta to zelenjavo, tako kot številni drugi člani kraljeve družine.

Kdo bi si mislil, da je kraljevo uporništvo v obliki prepovedanih začimb?

PREBERITE TUDI: Tako se je prehranjevala in gibala kraljica Elizabeta ll., da je dočakala 96 let

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali vas zastrupljajo vaši tamponi? Ugotovitve študije so pokazale 16 kovin v široko dostopnih blagovnih znamkah tamponov.