Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Ženske poteze obraza določajo dolžino njihovih razmerij

26. jun 2013 13:57
0

Oglasno sporočilo

...  ženstvenimi obrazi. Raziskovalca z univerz Stirling in Glasgow, Anthony Little in Benedict Jones, sta v svoji raziskavi preučila, ali poteze ženskih obrazov vplivajo na to, kako moški presojajo ženske glede na to, ali bodo z njimi v dolgotrajnem razmerju ali bodo imeli le avanturo.


Foto: speakschmeak.com

Enega izmed eksperimentov so izvedli na 393 heteroseksualnih moških, od katerih jih je 207 imelo partnerje. Udeležencem so pokazali po 10 parov slik žensk, od katerih je bila polovica spremenjena tako, da je imela ista ženska malce bolj možate poteze, druga polovica pa tako, da je imela bolj ženstvene, mehke poteze. Nato so moške vprašali, katera ženska izmed obeh jim je bila bolj privlačna za dolgotrajno in katera za kratkotrajno razmerje.

Rezultati, ki so jih dobili na podlagi moških odgovorov, so pokazali, da so moški, ki so bili v razmerjih, pogosteje dojeli bolj ženstvene obraze kot bolj privlačne, če so iskali kratkotrajno razmerje. Raziskovalec Anthony Little je to ugotovitev razložil takole: "Zanimivo je, da so rezultati te raziskave primerljivi s preteklimi, ki so pokazale, da imajo ženske, ki si želijo kratkotrajnih razmerij, raje moške z bolj možatimi, ostrimi potezami. Če že imajo partnerko, se  zdijo moškim ženske z bolj ženstvenimi potezami obraza bolj privlačne in primernejše za kratkotrajne avanture. Za to obstaja več razlag: morda imajo nekateri moški željo, da bi svojo dolgotrajno partnerko prevarali z bolj ženstveno žensko. Ali pa morda potem, ko so si 'zagotovili' dolgotrajnega partnerja, visoka cena, če bi bili odkriti, poveča moško izbirčnost pri izbiri partnerk za kratkotrajno razmerje."

V drugem delu raziskave pa so ugotovili tudi, da imajo moški, ki sebe dojemajo kot privlačne, raje tudi bolj ženstvene ženske kot tisti, ki sebe dojemajo kot manj privlačne. Tudi to je podobno kot pri ženskah; le-te so bolj izbirčne, ko izbirajo moškega. V dveh raziskavah so tako ugotovili, da so privlačni moški bolj izbirčni pri izbiri ženske, ki mora biti bolj ženstvena.
Raziskava je bila objavljena v znanstveni reviji British Journal of Psychology v petek, 21. junija 2013.

PREBERITE TUDI: Zakaj se moški bojijo močnih in uspešnih žensk?

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.