Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Zelenjava, ki lahko v obrokih nadomesti kruh

4. jan 2021 9:24
0

Oglasno sporočilo

Moramo se zavedati, da je kruh, ki je na voljo na prodajnih policah, kombinacija rafinirane moke, predelanih maščob in sladkorja, presežek vsega pa nam lahko škodi bolj, kot si mislimo. Ena rezina kruha ima ogromno praznih kalorij, kar otežuje izgubo telesne maščobe. Ste se kdaj vprašali, zakaj se po neprekinjenih dneh intenzivnih treningov tehtnica kar ne premakne navzdol? Vaš odgovor se morda skriva v vašem opoldanskem sendviču s kruhom.


Našli smo nekaj okusnih alternativ vašemu najljubšemu kruhu, ki vam lahko pomagajo na dva načina: znebite se odvisnosti od kruha in hkrati izgubite odvečno telesno maščobo.

Sladki krompir

Čeprav je vsebnost ogljikovih hidratov v krompirju velika, je uporaba krompirja namesto kruha boljša možnost, saj vsebuje kompleksne ogljikove hidrate, ki so dobri za tiste, ki sledijo intenzivnemu režimu kardio vadbe. To je zato, ker po kardio vadbi naše telo hrepeni po ogljikovih hidratih bolj, kruh pa ni idealna izbira zaradi prisotnosti rafinirane moke - ki jo najdemo tudi v večini polnozrnatih kruhov. Seveda pa ga boste učivali v izjemno majhnih količinah in portedko, če ste hujšanje vzeli resno.

Paprika

Radi dodajamo barvo solatam, zakaj je ne bi sendvičem? Papriko lahko popečete na žaru, na sredino pa dodate sir, olive in solato ter tako dobite zdrav sendvič!

Melancani

Kruh lahko zamenjate s tankimi rezinami melancanov na žaru. Za eksperimentiranje lahko dodate bolgarsko papriko, sir, kumare in tako obogatite sendvič.

Bučke

Tudi zucchini bučke so, kot paprika in melancani, izvrstne namesto kruha.

Korenje

Svež koren, okoli katerega navijete rezino salame ali sira ali ga pomakate v humus - izvrstno!

Solata

Za izdelavo zdravih sendvičev lahko uporabite različne solate, morajo imeti le dovolj velike liste, da jih lahko zavijete. Lahko dodate svoje najljubše nadeve, kot so sir, olive, češnjev paradižnik, kumarice, da naredite okusen zavitek, ki vas ne bo le napolnil, ampak bo poskrbel tudi za vaše 'lušte'.

PREBERITE TUDI: Sladkor resno škoduje zdravju!

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  • Dow* 20. jan 2021 18:35
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Aktualno dogajanje pa je vplivalo tudi na to, kakšne so poroke in, jasno, kakšne obleke izberejo neveste.