Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Zaščitite nepozabne trenutke z Rexono MaxPro!
Sponzoriran članek

10. mar 2014 14:39
1

Prvi zmenek, pomembna predstavitev, zamujanje v službo, pokvarjen avto sredi mesta in še številne podobne situacije v vas zagotovo zbudijo določeno mero negotovosti, strahu in stresa, kar pospešuje potenje.

Raziskave so pokazale, da telesna temperatura tekom dneva ni konstantna. Ta čez dan narašča, zvečer pa začne padati. V normalnih pogojih telesna temperatura niha od 36,5 °C ponoči pa vse do 37,2 °C podnevi. Stopnja potenja je tako odvisna od temperaturne variacije. Težava nastane predvsem, ko se znajdete v stresni situaciji, saj se takrat vaše telo s potenjem odzove drugače, predvsem pa bistveno burneje, kot v primeru telesne aktivnosti. Ko ste telesno aktivne, se namreč aktivirajo vse žleze znojnice, v stresnih situacijah pa se potite samo na določenih mestih, v glavnem pod pazduhami. Navadno je naval potenja zaradi stresa petkrat močnejši od ohlajevalnega potenja – torej petkrat več potu na omejenih mestih telesa! Groza. Seveda zaradi povečane vlage do močnega vonja pride že v zelo kratkem času. Ne glede na kakovost antiperspiranta, se v takšnih trenutkih upravičeno počutite nelagodno.

Rexona Maximum Protection

Rexona je razvila linijo izdelkov Maximum Protection antiperspirant dezodorante v kremi s TRIsolid™ formulo, ki nudi maksimalno zaščito pred potenjem in neprijetnim vonjem brez draženja in nelagodja. Vsebuje dimethicone, sestavino za nego kože, ki se ponavadi nahaja v izdelkih in losjonih za nego kože.

Rexono Maximum Protection lahko uporabljate tudi ponoči, ko telo počiva in je telesna temperatura najnižja. Žleze znojnice so takrat namreč najmanj aktivne in koža je tako bolj dovzetna za delovanje Rexone Maximum Protection, kar daje njeni formuli čas za delovanje in izgradnjo močne zaščite za naslednji dan. Za maksimalen učinek tako antiperspirant uporabite že pred spanjem, četudi se zjutraj tuširate, saj zaščitni sloj kljub umivanju ostane na koži še cel dan. Zjutraj antiperspirant ponovno nanesite in ta dan vas nič več ne bo pretreslo.

V letu 2014 se je liniji Rexona Maximum Protection pridružila nova različica – Confidence, ki je nujna spremljevalka povsod, kjer bi si tudi sicer želele podpore najboljše prijateljice. To je lahko ali ponedeljkov sestanek s šefom ali pa petkov večerni izhod s simpatičnim natakarjem iz vašega najljubšega lokala. Študija The Monell Chemical Senses Center iz Filadelfije namreč opozarja, da ljudje sogovorce, ki se potijo, v glavnem označujejo za nezanesljive in negotove. Tega pa si seveda ne želi nihče – še posebej ne v trenutkih, ki največ štejejo.

Tudi za moške!

Za konec naj vam v tolažbo še zaupamo, da si sive lase zaradi potenja delajo tudi moški. Raziskava nizozemskega Hettestpanela je namreč pokazala, da si tudi oni želijo učinkovitejše zaščite proti potenju, sploh na delovnem mestu, kjer bi jih bilo kar 57 % hvaležnih za manj potenja. Tu se nam porodi vprašanje, če jim je kaj vroče tudi zaradi kakšnega prekratkega krilca sodelavke? Sicer pa si jih dobra četrtina želi tudi, da bi se na zmenku lahko bolje osredotočili na svojo sogovornico, kot na skrbi povezane s potenjem. Skrivnost tistih ta samozavestnih tako že poznate – Rexona Maximum Protection.

1

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
   • Tanja

   • 17. mar 2014 15:00

    No. 1 kar se tiče zanesljivosti. Smile

   0
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Zima je tu in predstavljamo vame 6 trendov plaščev, ki bodo letošnjo zimo najbolj 'in'.