Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Zaščitite kožo pred soncem
Sponzoriran članek

1. jun 2021 9:50
0

Ali že težko čakate prve spomladanske žarke, ki bodo iz naših omar dokončno izgnali bunde, nam omogočili več in daljša pohajkovanja v naravi, ter nam znova priklicali nagajive misli ob vsak dan daljših in bolj svetlih popoldnevih? Kljub vsemu veselju pa ne pozabite, da se je pred soncem potrebno tudi zaščititi, če želimo, da nam bo naša koža hvaležna.

Disciplina za večno mladost

Nujno je, da ste pri ukrepih, ki vas bodo zaščitili pred škodljivim sončnim sevanjem, konsistentni. Kremo za sončenje nanesite vsakič, ko boste zunaj preživeli dalj časa, tudi če je oblačno. Sončni žarki so najmočnejši med deseto zjutraj in četrto popoldan, kar upoštevajte predvsem pri mlajših otrocih.

Ne pozabite tudi na dele telesa, ki prav tako potrebujejo zaščito; nosite sončna očala in s primernim balzamom zaščitite tudi ustnice. Sončna očala morajo absorbirati med 90 in 100 odstotki UV žarkov, zato se nikar ne zadovoljite s slabšimi.

Dermokozmetični biser

Pomembno je tudi, da si izberete zaščito, ki bo prijazna do vaše kože, hkrati pa učinkovita pri boju z neželenimi učinki sonca. Izberite zaščito, ki vsebuje učinkovine tako proti UVA kot UVB žarkom!

Odločite se lahko za znamko Avène, ki stavi na moč termalne vode z juga Francije, pomaga pa pri atopijskem dermatitisu, luskavici, opeklinah in alergičnih reakcijah kože. Blagodejni učinki termalne vode so znani že od leta 1736 in trenutno jih potrjuje več kot 300 kliničnih študij. Fina mineralna sestava izdelkov Avène na koži pušča lahko zaščitno plast, njihova skrbnost, visoki standardi za ravnanje s termalno vodo in dolgoletne raziskave novih učinkovin pa jih uvrščajo na najvišje stopničke svetovne lestvice dermokozmetike.

Res je, da je uživanje v sončnih žarkih in vseh aktivnostih, ki jih ti omogočajo, nekaj najlepšega, kar nam vsako leto podari narava. Poskrbite, da boste ob ustrezni zaščiti lahko uživali vsak dan, brez kasnejših obžalovanj in poškodb vašega najdragocenejšega organa – vaše kože.

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Načeloma velja prepričanje, da se modrost s staranjem povečuje, vendar empirične raziskave kažejo, da ni čisto tako.