Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Zaposleni z gibljivim delovnim časom so bolj produktivni

26. feb 2010 11:43
0

Oglasno sporočilo

... bolj produktivni, v delo vložijo več časa in energije in so bolj zadovoljni kot njihovi sodelavci s strogim režimom delovnega časa.

Vsak delavec, ki je kdaj delal od doma, ve, da je plačan na število ur, ki jih vporabi za delo. Vendar to delo lahko opravlja od doma, v svoji pižami, zaradi česar ima občutek, da mu je delodajalec dal nekaj več, za kar pa se želi oddolžiti - a kako?

gibljiv_delovni_cas


Raziskava, ki je bila pred kratkim opravljena med več kot 2000 zaposlenimi v velikih korporacijah v Veliki Britaniji, je ugotovila in potrdila, da so delavci, ki imajo na voljo gibljiv in prilagodljiv delovni čas, pripravljeni delati več in bolj intenzivno kot njihovi sodelavci s strogim režimom delovnega časa. To je način oddolžitve za svobodo, ki jo ima deavec, ki lahko izbira, kdaj in kje bo delal. Poleg tega so poročali, da so imeli takšni delavci tudi manj stresa, so bili bolj zadovoljni s svojo službo in čutili večjo stopnjo lojalnosti do delodajalca.

Eden izmed znanstvenikov je v zvezi s temi ugotovitvami dejal, da gre za 'zlato pravilo': ljudje so namreč motivirani po pravilu recipročnosti. Potrudiš se za druge, če se drugi potrudijo zate.
Skratka, režimi s strogim delovnim časom prihajanja in odhajanja na delo se nikakor ne obnesejo v drugem smislu kot tem, da so na delovnem mestu prisotni vsi delavci naenkrat, če pa želi delodajalec več lojalnosti in vloženega truda v delo, pa bi moral biti bolj prilagodljiv in razmisliti o fleksibilnem delovnem času vsaj pri delih, kjer je to izvedljivo.

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Pozitiven PCR test vam torej ne prinaša nobenega relevantnega podatka. Ne pove vam, ali je človek sploh okužen korona virusom.