Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Zapeljivo spodnje perilo ni edini način za ženstveno počutje na Valentinovo

14. feb 2014 17:27
0

Oglasno sporočilo

... krivde, če ne nosijo zapeljivega spodnjega perila, še zlasti na Valentinovo. A različnim ženskam dajejo občutek zapeljivosti in ženstvenosti različne vrste perila. Dr. Christiana Tsaousi z univerze Leicester, ki dela na področju marketing in potrošništva, verjame, da je izbira spodnjega perila močno odvisna od osebnega okusa, družbenega ozadja, vzgoje in izobrazbe oz. poklica ženske, zato je to, kakšno perilo ji je najbolj všeč in v katerem se najbolje počuti, popolnoma individualna. Njena raziskava o tem je bila včeraj objavljena v reviji Journal of Consumer Culture.


Perilo, kakršnega vsiljujejo mediji in želijo in pričakujejo moški, in perilo, v kakršnem se najbolje počuti večina žensk

Tako npr. perilo za oblikovanje postave, ki ga 'predpisujejo' razni resničnostni šovi v tujini, niso ravno v pomoč pri tem, kaj naj ženska izbere. "Na Valentinovo nekatere ženske čutijo pritisk, da morajo izbrati seksi spodnje perilo, kakršno izpostavljajo mediji. A to ni res. Resničnostne oddaje in mediji, ki bombardirajo ženske z določenimi pričakovanji in zahtevami, imajo le en namen – da bi bile ženske videti bolj ženstvene in v skladu z zahodnjaškimi ideali. Ženstvenost predstavljajo kot nekaj, ko se počutimo dobro v svoji koži, ker imamo telo, ki mora izgledati na določen način in ki ga je treba pokazati. Zato se v teh oddajah ženskam izbere perilo, ki bo oblikovalo njihova telesa, " je povedala  Dr. Tsaousi.

Dr. Tsaousi je opravila tudi obširno raziskavo o nakupovanju in uporabi spodnjega perila in ugotovila, da so ženske zelo premišljene pri izbiri pravega perila za pravo priložnost ter da je udobje tako pomembno kot zapeljivost. Ženske se počutijo ženstvene in zapeljive ob nošenju zelo različnega perila: "Nekatere ženske ne marajo resničnostnih šovov, ker pokažejo le en videz ženstvenosti, ki pa v večini primerov ni realna. Lahko vam celo povzročijo občutke krivde o tem, kako ste videti, kako sprejemate svoje telo in ker ne nosite perila, ki se dojema kot seksi. Ko partnerji kupujejo perilo za svoje izvoljenke za Valentinovo, bi morali izbrati perilo, v katerem se bo njihova izbranka počutila udobno in ne neudobne, stereotipne vrste perila. Le tako se bodo dejansko počutile dobro v svoji koži," je pojasnila dr. Tsaousi.

Za svojo raziskavo je opravila intervjuje z najrazličnejšimi ženskami; prevajalkami, predavateljicami, mladimi mamicami, športnicami … ter upoštevala vpliv njihove vzgoje, poklica, starosti, socialno-ekonomskega statusa ipd. na njihovo izbiro spodnjega perila. Ugotovila je, da so mlade športnice preferirale perilo, ki bi ga lahko opisali kot 'srčkano', med tem ko so izobražene ženske izbrale perilo, ki ustreza njihovi profesionalni poslovni opravi. Ženske torej izbirajo spodnje perilo na podoben način kot svoja ostala oblačila, velik vpliv pa naj bi imela tudi njihova mati. "Ne pozabimo, d aje mama tista, ki hčerki kupi prvi modrček. Gre za prvo dejanje ženstvenosti in deklicam sporoči, da postajajo ženske," je zaključila dr. Tsaousi.

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  • numi 24. mar 2020 17:53
   top
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Da so necepljeni otroci bolj zdravi kot cepljeni, že dolgo ni več skrivnost.