Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Temu se mentalno močni ljudje izogibajo

21. sep 2018 11:11
0

Oglasno sporočilo

... smilimo samemu sebi. Smiljenje samemu sebi pomeni, da nam je žal zase, da sočustvujemo sami s seboj in objokujemo stvari, ki so se nam zgodile. Prav je, da smo si na jasnem, pri čem smo; da smo iskreni sami do sebe; da pred seboj ne skrivamo čustev in da si priznamo, da se ne počutimo dobro. Prav pa je tudi, da se znamo potolažiti in sami sebe zopet postaviti na pravo mesto. To, da se smilimo samemu sebi nas namreč lahko uniči.

PREBERITE TUDI: Teh veščin se je težko priučiti, a ko vam uspe, se vam to zagotovo obrestuje

Dandanes smo dnevno izpostavljeni novim izzivom in življenje je pač sestavljeno iz vzponov in padcev. Če sebe ob padcih vedno vidimo kot žrtev, nam ne bo nikdar uspelo. Vedno znova nas bo pokopal strah pred ponovnim padcem. Kaj lahko storimo?

Izognite se negativnim občutkom

Nevarnost smiljenja samemu sebi tiči v tem, da to početje lahko uniči sicer zdravega posameznika, ki dobro funkcionira. Smiljenje samemu sebi povzroči veliko škode. Če se smilite samemu sebi, ste polni negativne energije in to čutijo tudi drugi.

Uravnovesite delo in zasebno življenje

V današnjem hektičnem času, ko se vsakodnevno soočamo s stresom, je pomembno, da uravnovesimo službeno in zasebno življenje. Mentalno močni ljudje vedo, da je čas z družino in s samim seboj pomemben; le tako je posameznik lahko izjemno močan tudi na drugih področjih. 

Priložnost za učenje

Življenje je prekratko, da bi krivili usodo za stvari, ki se vam zgodijo. Ne nergajte – prevsem ne nergajte javno (na socialnih omrežjih). Čas, ki ga porabite za to, raje namenite rešitvi problemom. 

Spremembe, vzponi in padci vas oblikujejo in vam pomagajo, da se razvijete v boljšega človeka. Iz vsakega padca se lahko nekaj naučite, zato se v času, ko ste na dnu, ne smilite samemu sebi, temveč dajte glavo gor in pojdite novim zmagam naproti.

PREBERITE TUDI: Imate lastnosti čustveno inteligentnega človeka?

0

Galerija

    Preberi še


    Razvrsti po:
    Kozmetometer
    Zadnje ocene
    Zadnji izdelki
    • Katrin pred 22 h
      Premalo za suho kožo
    • numi 19. mar 2019 22:29
      preprost
    • numi 19. mar 2019 22:23
      sladek in vesel
    • numi 17. feb 2019 10:29
      top 2
    • Nanika1991 22. jan 2019 16:19
      Dobro hidrira in hrani
    Forum
    Zadnje objave
    Najbolj brano
    Trenutno dogaja
    Izpostavljamo
    Vse za velikonočno dekoracijo lahko najdete v naravi ali v kuhinjski omari, z nekaj spretnosti pa okusno okrasite svoj dom.