Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Temu se mentalno močni ljudje izogibajo

21. sep 2018 11:11
0

Oglasno sporočilo

... smilimo samemu sebi. Smiljenje samemu sebi pomeni, da nam je žal zase, da sočustvujemo sami s seboj in objokujemo stvari, ki so se nam zgodile. Prav je, da smo si na jasnem, pri čem smo; da smo iskreni sami do sebe; da pred seboj ne skrivamo čustev in da si priznamo, da se ne počutimo dobro. Prav pa je tudi, da se znamo potolažiti in sami sebe zopet postaviti na pravo mesto. To, da se smilimo samemu sebi nas namreč lahko uniči.

PREBERITE TUDI: Teh veščin se je težko priučiti, a ko vam uspe, se vam to zagotovo obrestuje

Dandanes smo dnevno izpostavljeni novim izzivom in življenje je pač sestavljeno iz vzponov in padcev. Če sebe ob padcih vedno vidimo kot žrtev, nam ne bo nikdar uspelo. Vedno znova nas bo pokopal strah pred ponovnim padcem. Kaj lahko storimo?

Izognite se negativnim občutkom

Nevarnost smiljenja samemu sebi tiči v tem, da to početje lahko uniči sicer zdravega posameznika, ki dobro funkcionira. Smiljenje samemu sebi povzroči veliko škode. Če se smilite samemu sebi, ste polni negativne energije in to čutijo tudi drugi.

Uravnovesite delo in zasebno življenje

V današnjem hektičnem času, ko se vsakodnevno soočamo s stresom, je pomembno, da uravnovesimo službeno in zasebno življenje. Mentalno močni ljudje vedo, da je čas z družino in s samim seboj pomemben; le tako je posameznik lahko izjemno močan tudi na drugih področjih. 

Priložnost za učenje

Življenje je prekratko, da bi krivili usodo za stvari, ki se vam zgodijo. Ne nergajte – prevsem ne nergajte javno (na socialnih omrežjih). Čas, ki ga porabite za to, raje namenite rešitvi problemom. 

Spremembe, vzponi in padci vas oblikujejo in vam pomagajo, da se razvijete v boljšega človeka. Iz vsakega padca se lahko nekaj naučite, zato se v času, ko ste na dnu, ne smilite samemu sebi, temveč dajte glavo gor in pojdite novim zmagam naproti.

PREBERITE TUDI: Imate lastnosti čustveno inteligentnega človeka?

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • numi pred 2 dnevoma
   top 2
  • Nanika1991 22. jan 2019 16:19
   Dobro hidrira in hrani
  • Nanika1991 14. nov 2018 17:23
   Krasna za suho kožo
  • numi 3. nov 2018 23:45
   klasika
  • mijauuu 24. okt 2018 22:08
   Nič posebnega
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Sama sem od nekdaj sodila med ljudi, ki jim ne zdravje, ne videz nista bila samoumevna.