Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Zakaj ni dobro kupovati krem v lončkih?

7. sep 2015 13:05
0

Oglasno sporočilo

Kozmetika oz. kreme, če naj bi nam koristile, morajo vsebovati antioksidante. Antioksidanti delujejo tako, da kožo ščitijo pred poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali, s tem pa preprečujejo poškodbe, ki jih povzročajo zunanji dejavniki, med drugimi predvsem UV sevanje in onesnaženost. Idealno je, če krema vsebuje čim več različnih antioksidantov.

A hkrati se pojavi problem: antioksidanti so zelo neobstojni, kar pomeni, da ob stiku z zrakom in svetlobo zelo hitro propadajo. To pomeni, da v kremah v lončkih antioksidanti, ki so torej nujno potrebni za ohranjanje zdrave in mladostne kože, zelo hitro začnejo propadati, saj so neprestano izpostavljeni zraku in svetlobi. Na vašo kožo, kjer bi morali učinkovati in jo zaščititi, tako sploh ne pridejo, saj propadejo že v lončku. Vaša koža tako ni zaščitena pred pospešenim staranjem, gubami, pigmentnimi madeži in kožnim rakom.

Kakšne embalaže?

Najbolj idealna embalaža je pumpica na potisk, ki je narejena tako, da ko potiska izdelek ven, hkrati dviguje dno. Tako v samo vsebino ne moreta priti ne zrak, ne svetloba.

Sledijo klasične pumpice, kjer se ne dviguje dno embalaže, in kreme v tubah. Tu zrak sicer pride notri, vendar manj in je vsebina bolj zaščitena. Pazite tudi, da so embalaže neprosojne in jih hranite na temnem in ne pretoplem prostoru.

Zato, če želite, da vaša koža dobi kar največ in najboljše, in da dobre sestavine ne propadejo še preden pridejo na vašo kožo, pazite na to, v kakšni embalaži se nahaja izdelek.

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 4. feb 2020 17:58
   Dobra maska, slaba embalaža in oblika
  • Katrin 22. sep 2019 21:52
   prva pomoč
  • Katrin 22. sep 2019 21:40
   Navdušena
  • Katrin 22. sep 2019 21:34
   nisem opazila učinka
  • Katrin 22. sep 2019 21:30
   ne zamenjam več
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Niacinamid je ena izmed sestavin, ki lahko vaši koži zelo koristi, saj ima kar nekaj neverjetnih pozitivnih učinkov.