Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Zakaj nekatere matere nimajo dovolj mleka? Odkrili pomembno vlogo inzulina

8. jul 2013 19:00
0

Oglasno sporočilo


... medicinskega centra Cincinnati Children's Hospital Medical Center in univerze University of California so ugotovili, da ima na količino oz. proizvodnjo materinega mleka pomembno vlogo količina inzulina. To je prva raziskava, ki je pokazala, kako človeške mlečne žleze v obdobju dojenja postanejo zelo občutljive na inzulin.

Pretekle raziskave so pokazale, da je pri materah, ki so bile predebele, starejše ali so imele zelo težke otroke ob rojstvu, trajalo dlje časa, da so začele proizvajati mleko, zaradi česar so posumili na vpliv inzulina na mlečno žlezo. Dolgo časa so mislili, da inzulin nima direktnega vpliva na regulacijo celic v prsih, ki vplivajo na proizvodnjo mleka, saj inzulin tem celicam ni potreben, da dobijo sladkorje, npr. glukozo. Zdaj pa so prišli do spoznanja, da inzulin vpliva na še kaj drugega kot na vnos sladkorjev.

"Ta nova raziskava je pokazala dramatičen vpliv inzulina na prsi oz. njihovo proizvodnjo velikih količin beljakovin, maščob in ogljikovih hidratov za hrano novorojenemu otroku," je povedal raziskovalec dr. Nommsen-Rivers. »Glede na to, da je zaradi nezdrave prehrane kar 20 % žensk med 20. in 44. letom prediabetičnih, lahko sklepamo, da je tudi 20 % novih mater v nevarnosti za premajhno proizvodnjo mleka."

Zdaj, ko so dokazali izjemni pomen vpliva inzulina na človekove mlečne žleze, pripravljajo še 2. fazo dvojno slepe placebo klinične raziskave, v kateri bodo vključili še zdravilo, ki uravnava krvni sladkor pri bolnikih z diabetesom tima 2, da bi ugotovili, če izboljša vpliv inzulina na mlečne žleze in s tem na proizvajanje mleka. Seveda pa se zavedajo, da uporaba zdravila ni idealni pristop temveč bi morali delati na preventivi; torej zdravi prehrani in rednem gibanju.
Raziskava je bila objavljena na spletni strani medicinske revije PLOS ONE.

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
   • Tjaška je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    20. okt 2020 22:44
    Čestitke PLANET LEPOTE Smile še leto do polnoletnosti Wink
    Všeč mi je barvitost in ličnost člankov in strani ... Pogrešam pa čase, ko še ni bilo toliko reklam da pridemo do člankov ... No pa saj vem, nekako je treba tudi zaslužiti Wink bomo ...
    0
   • VICKY je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    20. okt 2020 10:31
    Najprej čestitke PL za rojstni dan; spremljam vas že kar nekaj let, najbolj dragocena pa so nepristranska testiranja na Kozmetometru in vsaj zame - seznanitev s sestavinami kozmetičnih izdelkov, ki mi je odprla popolnoma nov pogled na kozmetiko. ...
    0
   • Vesna20 je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    20. okt 2020 8:56
    Na PL mi je najbolj všeč, da je zbranih veliko informacij na enem mestu, najdeš hitro, kar potrebuješ in veliko je povratnih informacij iz prakse, kar je najbolj pomembno. Ne pogrešam ničesar, vse je super, vse pohvale.
    0
   • sanda je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    20. okt 2020 8:28
    Ne glede na to, da sem bila včasih bolj aktivna članica na PL, tudi sedaj, ko pridem in iščem kakšno informacijo, jo vedno najdem, sploh kadar iščem kakšno kremico Wink Tako, da meni je uporabno vse, ne pogrešam ničesar.
    0
   • Travica je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    19. okt 2020 18:39
    Vse najboljše, planetek! Smile
    Najbolj všeč mi je, da ostaja PL zvest sam sebi in da ni sponzoriran od nikogar. Tako lahko zaupam člankom in nasvetom, ki jih najdem tukaj. Verjamem, da ostane takšen še vnaprej.
    0
  Izpostavljamo
  Trenutno se prevladujoča obtožnica glasi: "Posamezniki, ki dvomijo v ukrepe ali ne spoštujejo ukrepov, so krivi za smrt ljudi s covid-19."