Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Zakaj nas bolijo oči, ko imamo prehlad ali gripo?

6. jan 2022 18:50
0

Oglasno sporočilo

Le zakaj, kaj se dogaja, zakaj pride do tega?

Vzrok najverjetneje tiči v tem, da se lahko sluznica, ki obdaja nosno in sinusno votlino, ob bolezni vname. To povzroči otekanje in povečan pritisk na področje okoli oči in obraza, kar lahko povzroči tudi boleče oči, sploh ob obračanju. Razširijo pa se tudi krvne žile v očeh, saj želijo očem zagotoviti dovolj kisika in hranil, zato oči ob obračanju bolijo.

Prehlad in gripa imata sicer sledeče znake (ne nujno vse, ljudje zbolevajo in prebolevajo različno): slabotnost, utrujenost, povišana telesna temperatura, kašelj (začne se s suhim, ki potem preide v izkašljevanje), zamašen nos, iz katerega lahko tudi curlja; glavobol, boleče oči, boleče grlo, izguba apetita, pri gripi lahko tudi boleče telo (mišice, kosti in sklepi).

Zaradi povišane telesne temperature se lahko izmenjujeta mrzlica in da je bolniku zelo vroče in v tem primeru vedno poslušajte svoje telo – torej če vam je vroče, se slecite, če vas zebe, se grejte. Telo na ta način namreč regulira svojo telesno temperaturo.

Prehlad večina preboli v tednu do 10 dneh, gripa lahko traja dva tedna ali celo dlje.

Poskrbite za dovolj spanca in vnašajte čim manj ali nič hrane, da se telo ne bo ukvarjalo s prebavo temveč samozdravljenjem. Pomembno je tudi spiti dovolj tekočine (nesladkanih zdravilnih čajev, kot je npr. ingverjev, metin, melisin, zeleni, mate ipd.) , da iz telesa odplavljate odpadne snovi in sluz.

Če se počutite dovolj dobro, pojdite malo na svež zrak in sonce.

PREBERITE TUDI: NIKAR ne zbijajte vročine!

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  • Dow* 14. nov 2021 20:07
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:38
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:36
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Obraz je vsakodnevno izpostavljen vsemu onesnaženju iz zraka oz. okolja, zato je zelo pomembno, da ga zjutraj in zvečer temeljito očistimo.