Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Zakaj je za otroke dobro, da obedujete skupaj kot družina

27. dec 2021 9:22
0

Oglasno sporočilo

Izkazalo se je, da bi morali to storiti tudi mi in ne zato, ker je to stara tradicija. Pravzaprav ima skupno prehranjevanje več koristi za otroke. Družinski obrok lahko popravi skoraj vse težave (morda ne takoj, vendar jim bo kasneje zagotovo koristilo).

1. Naučijo se lepega vedenja

Otroci posnemajo vedenje svojih staršev, ko jedo skupaj. Starši lahko izkoristijo priložnost, da pokažejo, kako se pravilno obnašati med obrokom. Poleg tega se socialnih in komunikacijskih veščin lahko naučimo tudi z družinskimi obroki.

2. V šoli jim gre bolje

Otroci, ki jedo s starši, dobijo boljše ocene kot tisti, ki jedo sami. Verjetno zato, ker imajo obroki, ki jih starši postrežejo, večjo hranilno vrednost in posledično zagotavljajo več vitaminov. Še več, razprava o težavah v šoli otroke spodbuja k učinkovitejšemu in ustreznejšemu reševanju težav.

3. Jedo zdravo hrano

Praviloma skupna prehrana vodi do bolj zdrave izbire hrane. Po drugi strani pa prehranjevanje zunaj doma spodbuja slabše prehranjevalne navade. Otroci, ki jedo zdrave in hranljive jedi v bližini svojih staršev, imajo manj verjetnosti, da bodo debeli v najstniških letih.

4. Bolj so odprti

Udobno in prijetno družinsko srečanje pomaga otrokom in mladostnikom bolj odkrito spregovoriti o svojih občutkih. Ena študija je pokazala, da so mladi izkusili boljšo komunikacijo med obrokom s starši. Vsak član deli delček svojega življenja in tako ustvari močnejšo družinsko vez.

PREBERITE TUDI: Zakaj otroci ne marajo zelenjave in 4 načini, kako to odpraviti

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ste se že kdaj ozrli nazaj na kako svoje preteklo razmerje in si rekli: "O čem, za vraga, sem razmišljala?"