Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Zakaj je danes toliko mladih nesrečnih?

13. nov 2019 9:28
0

Oglasno sporočilo

... in počeli stvari, ki jih današnja mladina niti ne pozna. Danes je vse drugače. Vse več mladih odraslih in najstnikov je nesrečnih, depresivnih, žalostnih in brez prave volje do življenja, so pokazale raziskave. Zadnje številke so pokazale tudi, da je drastičen porast duševnih motenj ravno pri starostni skupini od 16 do 23 let, najpogosteje pa trpijo za motnjami razpoloženja in depresijo.

PREBERITE TUDI: Otroci potrebujejo mikrobe, ne pa sterilnega okolja

Kje iskati krivca?

Raziskovalci trdijo, da je krivca mogoče iskati v porasti elektronske komunikacije in pomanjkanju spanca. Družbeni mediji, ogromno sporočil in drugi atributi digitalnega sveta imajo na čustveno nezrele in odraščajoče najstnike ogromen vpliv (sami se ga niti ne zavedamo). Prave komunikacije več ni, na družbenih omrežjih pa zrejo v nerealen svet, ki jih dela depresivne – najpogosteje dolgo v noč, zato jim primanjkuje tudi spanca. Dobro znano dejstvo pa je, da pomanjkanje spanca negativno vpliva na naše počutje, čustvovanje in premagovanje stresa.

Kaj lahko storimo?

Starši lahko že pri otroku začnejo graditi vrednote, ki so pomembnejše od digitalnega sveta in tako preprečijo digitalno odvisnost v prihodnosti. Poskrbite, da bo otrok v stiku z naravo, prijatelji, družino, da bo odkrito govoril o svojih čustvih in da bo čim manj časa preživel pred računalnikom in/ali telefonom.

PREBERITE TUDI: Kako vzgojite narcisa (in kako ga ne)

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  • Dow* 20. jan 2021 18:35
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Naj si gre za modo, ličenje ali opremljanje stanovanj – vsi vemo, da se trendi vedno znova vračajo in obračajo. Letošnje leto to (ponovno) potrjuje.