Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Zakaj je stres resno stanje, ki ne mine z danes na jutri

19. feb 2020 9:08
0

Oglasno sporočilo

... so najpogostejše besede, ki jih slišijo ljudje, kadar so pod stresom. Ampak ali je res vse tako zelo preprosto? Ljudje, ki nimajo težav, so zmotno prepričani, da vsak doživlja stres enako in da sta potrebna le dan ali dva časa zase, da se stanje normalizira. A zadeve še zdaleč niso tako preproste.

Stres ni izbira

Ne odločimo se zavestno, da danes ne bomo več pod stresom, čeprav nekateri tako mislijo. Lahko se odločimo, da obiščemo psihoterapevta, lahko se odločimo, da bomo več časa preživeli v naravi in se sproščali, vsekakor pa biti pod stresom ni odločitev.

Vsak doživlja stres drugače

Nekaterim ljudem stres pomaga pri njihovem delu, nekatere ljudi ohromi in jih povzroči duševne težave (depresija, anksioznost, napadi panike ...) Oseba, ki je pod stresom zaradi točno znanega vzroka, lahko ta vzrok odpravi tako, da ga premaga, odstrani ... medtem, ko imajo ljudje, ki vzroka za stres ne poznajo precej težjo nalogo.

Dolgotrajni stres povzroča zdravstvene težave

Ljudje, ki so dolgotrajno podvrženi stresu, imajo ponavadi tudi povišan krvni tlak in kasneje v življenju težave s srčno-žilnimi boleznimi, duševnimi boleznimi in so bolj podvrženi sladkorni bolezni. Če vam stres povzroča težave v vsakodnevnem življenju, poiščite ustreznega strokovnjaka, raziščite svoja čustva, pričakovanja, odločitve, poglobite se vase in poskrbite, da se boste dovolj gibali in zdravo prehranjevali. Pot je dolga, a jo je vredno prehoditi.

PREBERITE TUDI: Izgorelost, vaš novodobni morilec

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  • numi 24. mar 2020 17:53
   top
  • [*jag0da*] 11. mar 2020 14:50
   Nobene razlike
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Se (skoraj) vsako noč zbudite in se počutite depresivni in/ali anksiozni? Niste edini, za to počutje pa obstajajo tudi razlogi.