Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Zakaj bi morali s partnerjem v posteljo ob istem času?

9. jun 2021 8:22
0

Oglasno sporočilo

... se pari poskušajo prilagoditi drug drugemu in hodijo ob istem času v posteljo. Se sprašujete zakaj? Strokovnjaki so prišli do nekaj zanimivih dognanj, ko so preučevali pare, ki hodijo v posteljo ob istem času in tiste, ki hodijo spat ob različnih časih.

Pogovarjanje in crkljanje lahko postane del vaše vsakodnevne rutine

Vsak človek hrepeni po ljubkovanju in pogovoru s svojo ljubljeno osebo. Toda koliko od nas si dejansko vzame čas za to? Spanje ob istem času vam omogoča, da si vzameta čas tudi za te stvari. A ni samo to, znanost pravi, da zaradi crkljanja telo sprosti nevrotransmiter oksitocin. Ta vam pomaga, da se približate partnerju in se počutite bolj povezani z njim.

Morda boste lahko rešili nepredelane zadeve

Včasih se lahko najmanjše stvari spremenijo v težave in če si bomo predolgo prizadevali, da bi jih rešili, bodo le zastale in bomo nenehno slabe volje. Ko pa boste šli hkrati s partnerjem spat, boste imeli priložnost spregovoriti o teh težavah ter jih razrešiti. 

Lahko izboljša vaše fizično zdravje

Spanje v dvoje je koristno za vaše zdravje. Lahko zniža krvni tlak, pomaga okrepiti imunski sistem in zmanjša vnetje.

Lahko bi izboljšalo tudi vaše duševno zdravje

Vaše telesno zdravje ni edino, kar se bo izboljšalo - okrepilo se bo tudi vaše duševno in čustveno zdravje. Lahko zmanjša tesnobo in vam pomaga, da se počutite bolj utemeljeni in sproščeni. Sčasoma se bo lažje pogovarjati s partnerjem, poleg tega pa vam bo pomagal izboljšati dan, tako da se boste počutili srečnejše.

PREBERITE TUDI: Takole vam nereden urnik spanja uniči zdravje

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  • Dow* 14. nov 2021 20:07
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:38
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:36
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Obraz je vsakodnevno izpostavljen vsemu onesnaženju iz zraka oz. okolja, zato je zelo pomembno, da ga zjutraj in zvečer temeljito očistimo.