Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Zadnji tedni nosečnosti ali kdaj bo že konec?

23. jan 2013 19:22
1

Oglasno sporočilo


Gibi otroka so redni, iz tedna v teden lahko tudi močnejši. Še vedno lahko povsem normalno opravljate svoje delovne obveznosti, vendar je tudi povsem normalno, da jih zmorete opraviti manj kot prej. Pomembno je, da se ne preganjate pri opravilih, čeprav se vam zdi, da je potrebno storiti še veliko stvari, preden pridejo vaši potomci na svet.

Če ste na delovnem mestu, ki je za nosečnico prezahtevno, prenaporno ali celo nevarno, imate pravico do premestitve na delovnem mestu, krajši delovni čas ali biti na bolniški.

Pomembno je tudi, da v svoje vsakodnevne obveznosti čim bolj vključite svojega partnerja. Naloga partnerja v času nosečnosti je, da vam pomaga. Razdelita si hišna opravila in ne imejte v mislih, da morate postoriti vse, pa še to sama. Vaš partner ne more čutiti nosečnosti tako kot jo čutite ve, vendar je pomembno, da ga v čas nosečnosti čim bolj aktivno vključite.

To obdobje nosečnosti je čas tudi za obisk šole za starše, nakup še tistih stvari za otroka, ki jih še niste kupile, obisk centra za socialno delo, tukaj so na vrsti zadnje odločitve, kje boste rodile, kako si želite roditi, želite posebno pomoč pri porodu ipd..

Še vedno pa ohranjate kondicijo! Zdelo se vam bo, da zmorete manj, da se zadihate veliko prej, hodite počasneje. To je vse normalno in sovpada z vašim stanjem nosečnosti. Vendar je potrebno ohranjati fizično kondicijo vse do konca nosečnosti, saj strokovnjaki porod primerjajo z naporom, enakim maratonskemu teku. In ja, tudi prihod na cilj je po občutkih enak kot trenutek, ko porodite svojega otroka. Zato naj bo telovadba za nosečnice še vedno del vašega življenja v tem obdobju nosečnosti, vsaj 2-krat do 3-krat na teden!

Vendar na maraton ne morete iti nepripravljene! In fizična priprava igra tukaj zelo pomembno vlogo, saj vam pomaga, da niste prehitro utrujene in da sploh prestanete celoten potek poroda. Enako naj bo urejena vaša prehrana, spanje (čeprav je le-to lahko na koncu moteče zaradi trebuha), poskušajte pa vsaj nekaj časa nameniti tudi svoji psihični pripravi na porod, saj je na koncu vse v glavi. Najdite meditacijo, položaje, načine, pri kateri se vam zdi, da vas delajo močnejšo in da ste na porod čim bolj pripravljene.

Avtorica: Tanja Želj, ambasadorka zdravega način življenja in gibanja (prof. šp. vzgoje, trenerka pilatesa in vaditeljica vadbe v času nosečnosti)

Oglasno sporočilo

1

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
   • hrstic.tatjana

   • 2. feb 2013 11:54

    Kolikor časa do poroda lahko, je potrebno gibati v mejah normale..preverjeno pomaga pri porodu.

   0
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Raziskava je pokazala, da dodajanje izboljša pomanjkanje glutationa, oksidativni stres, vnetne procese in mnoge druge postavke.