Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Takole lahko vaš odnos postane bolj ljubeč

16. mar 2023 8:15
0

Oglasno sporočilo

... partnerjem, ali da poslušajo pesem, ki je v njih vzbudila nostalgijo glede njunega razmerja. Druga skupina je pisala o običajnih izkušnjah in o pesmih, ki jim je bila le všeč. Nato so poročali o svojih splošnih občutkih, pa tudi o tem, kako blizu in predani so se počutili s svojim partnerjem, kako zadovoljni so bili s svojim odnosom in koliko sočutne in strastne ljubezni čutijo do svojega partnerja.

Po primerjavi skupin so raziskovalci ugotovili, da so se tisti, ki so bili nagnjeni k nostalgiji, počutili bližje, bolj predani in bolj ljubeči do svojega partnerja ter so bili bolj zadovoljni s svojim splošnim odnosom. 

"Zaključek je, da doživljanje nostalgije začasno izboljša dojemanje kakovosti odnosov," pravi vodilni raziskovalec Nicholas Evans z univerze Manitoba v Kanadi. "Ljudje poročajo o večji bližini, predanosti in zadovoljstvu v odnosu, potem ko poslušajo nostalgično pesem ali pišejo o nostalgiji."

Da bi ugotovili, kako bi to lahko delovalo v vsakdanjem življenju, sta Evans in njegova ekipa prosila drugo skupino udeležencev, naj nekaj tednov izpolnjuje dnevnik in vsak večer beleži, koliko časa so preživeli s svojim partnerjem in ali so ali ne čez dan izkusili kakšno romantično nostalgijo. Poročali so tudi o tem, kako povezani so se počutili, kako optimistični so bili glede svojega razmerja in ali so tisti dan kaj razmišljali, da bi zapustili partnerja.

Tisti, ki so v vsakdanjem življenju občutili nostalgijo, so se počutili bolje glede svojega odnosa, ne glede na to, koliko časa so tisti dan preživeli s svojim partnerjem.

"V vsakdanjem življenju, ko doživljamo romantično nostalgijo, lahko doživimo pozitivno dojemanje našega odnosa, ki presega le preživljanje časa z nekom," pravi Evans.

PREBERITE TUDI: Nostalgični trenutki nas lahko dejansko ogrejejo

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja pred 4 dnevi
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Vintage obleke so v zadnjih letih vse bolj priljubljena izbira na rdeči preprogi – od Oskarjev do Met Gala in vseh vmes.