Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Yves Saint Laurent Black Opium
Sponzoriran članek

10. feb 2015 7:57
0

Ko je YSL Beauté leta 1977 javnosti premierno predstavil OPIUM je imel v mislih zelo poseben tip ženske: elegantno, šik, inteligentno in očarljivo lepo; pripadnico prefinjenih družbenih krogov, ki pusti sled v življenju vseh, ki so jo kdaj spoznali.

Sodobna ženska. Še vedno ima fantovsko nonšalantnost, ki izhaja iz poznavanja same sebe in tega, kar hoče. Stalno nadgrajuje svojo osebnost, preprosto se usidra v našo podzavest. Je dramatičnega in nemirnega duha je poznavalka odtenkov teme in svetlobe, ženske čutnosti, razigranosti in resnosti hkrati.

Je impulzivna, vedno v gibanju in se najbolje počuti v mestu – njeni spontanosti ustreza ritem urbanega življenja. Kakor urbana lovka na mestnem safariju hrepeni po avanturi; le kaj bo njen naslednji cilj: ljubimec, kraj, zamisel?

Medtem ko prekipeva od adrenalina in z vznemirjenjem kroti valove, odpira vrata življenju, polnemu uspehov in superlativov. Poseben zanos, ki jo preplavi, ko dobi, kar hoče, je njena glavna nagrada. Nič ji ne stoji na poti in ne pristaja na kompromise. In to ji dobro pristaja.

Ona je BLACK OPIUM ženska.

 

"Kakor ko dežuje,
sonce pa še vedno sveti …
Ti je znan ta občutek?
LJUBEZEN. HREPENENJE.
To je še intenzivneje.
Pušča SLED na moji KOŽI,
moje telo prežame kot smeh.
In slutim, da se bo zgodilo nekaj norega.
NORO DOBREGA.
Zašepetaj mi …"


MAGNETIZEM

Privlačen in opojen, kot duh sodobne ženske Yves Saint Laurenta: ognjevit, dinamičen, energičen, zapeljiv v trenutku. Samosvoj in edinstven. Za takšno silo obstaja samo eno ime: BLACK OPIUM. Nevarno sodobno ime BLACK OPIUM že takoj vsiljuje misel na tveganje, spogledovanje s prepovedanim, po nečem, kar ne bi smeli početi; kot hrepenenje ki se nikoli ne konča.

Kontradiktorni koncept, ki združuje dva svetova. Magnetičen je kot duh sodobne ženske Yves Saint Laurenta: ognjevit in nepozaben kot mestne luči v kontrastu z nočnim nebom ter bleščeč kot diamant. Osvaja od prvega trenutka: šokanten, a hkrati znan, brezčasen je in sodoben.

Kot vonj, ki ga predstavlja, ga je težko opisati samo z imenom. ČRNA je barva, ki pravzaprav ni barva, temveč kontradiktorni koncept, ki osebi, ki jo nosi, nudi stališče "Z menoj ni šale!", ne glede na to, ali takšno stališče izraža zaradi usnjene 'motoristične' jakne, ki ji jo je posodil ljubimec, ali zaradi črne barve okoli oči, ki izdaja preživeto noč. OPIUM, sinonimom mističnega, obljubljenih potovanj. Glasen je kot bas kitara. Razkošen z občutkom prepovedanega, spontanega in globokega.

Skupaj sestavljata sodoben, eleganten in brezčasen dvojec. BLACK OPIUM je vstopnica za zaodrje, za VIP-dogodek, ostra tema, razsvetljena z zvezdo, ki se skriva v njej. Brezčasno, močno in drzno ime, tako zelo strastno ter razigrano.

PREPOVEDAN NEKTAR

Z magnetičnimi belimi cvetovi, ki ovijajo celotno kompozicijo, povzroča odvisnost, kot prvi požirek kave. Ta orientalski vonj, ki predstavlja novo generacijo, je radikalen odmik od strukture klasičnega – navdihnjen z umetniško igro svetlobe in teme, s poudarkom na kontrastu in napetosti.

BLACK OPIUM, ki se poigrava z neskladjem grenkega akorda kavnih zrn, ki še nikoli do zdaj niso bila v tolikšni meri uporabljena v ženskem parfumu, in šopnih belih cvetov, prinaša občutek zanosa, na meji ekstaze.

Najprej sledi prebujanje. Note kavnih zrn delujejo močno in prodorno ter prebudijo vse čute. Nato sledijo mehkejše, bolj ženstvene note belih cvetov jasmina sambaca in popolnost cvetov pomarančevca, z opojnim in pogumnim zaključkom božanske vanilje ter lesnatih tonov cedrovine in pačulija, ki zaokrožijo vonj in mu dajo globino ter skrivnostno eleganco.

Drzen? Morda.
Takšen, da se mu ne boste mogli upreti, magnetičen? Gotovo.


BLACK OPIUM: MUZA


 

Londončanka Edie Campbell krasi naslovnice po vsem svetu in je zmagovalka natečaja za Model leta 2013, zato jo nenehno lahko videvamo na modnih brveh v štirih glavnih centrih modne industrije.

V vlogi ambasadorke BLACK OPIUMA popolnoma uteleša ta prečudovit in poseben vonj. "Twiggy svoje generacije" je samo eden v vrsti pridevnikov, ki so ji jih dodelili modni kritiki, glede na zanimanje največjih imen iz sveta mode pa je pred njo bleščeča, vznemirljiva in dolga kariera.

 

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Obstaja kar nekaj zvezdnic, katerih hčere so njihove naslednice, ali pa so jim vsaj vizualno vsaj malo podobne.