Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

VIDEO: Takole družba zatira našo ustvarjalnost

19. dec 2018 8:12
0

Oglasno sporočilo

Dandanašnja moderna družba je sila zanimiva. Nenehno nam govorijo, kako bi morali živeti in kako bi moralo izgledati naše življenje. Ko se rodimo, nam starši vcepijo svoja prepričanja in ideje o tem, kaj je prav in kaj narobe in to se nadaljuje tudi v izobraževalnem sistemu. To je sistem, kjer mnogo ustvarjalnih dušic ne more izraziti svoje ustvarjalnosti. Premalo je poudarka na umetnosti, glasbi, fotografiji, poeziji,...

Namesto tega je vse preveč analitičnih načinov podajanja znanja. Veliko je poudarka na tehničnih in naravoslovnih vedah – kar je seveda tudi pravilno, a vsi se na teh področjih ne znajdejo prav dobro, zato bi morali spodbujati tudi ustvarjalna področja in uspehe ter dosežke tudi tam. Poglejte 7-minutni film, ki ponazarja prav to temo. Kaj se zgodi, da dovolimo sistemu, da nas pogoltne v sistem pravil in številk in zatre našo ustvarjalno plat? Film se dotakne tudi starševstva in teme o tem, kako pomembno je, da spodbujamo naše otroke, da sami ugotovijo, kaj si želijo in v čem blestijo. Film je namenjen temu, da družine ne izgubijo svoje barve!

PREBERITE TUDI: Kako vzgojiti ustvarjalnega otroka (in ne ambicioznega robota)?


 

PREBERITE TUDI: 9 navad, ki jih imajo starši zelo uspešnih otrok

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin pred 23 h
   Premalo za suho kožo
  • numi 19. mar 2019 22:29
   preprost
  • numi 19. mar 2019 22:23
   sladek in vesel
  • numi 17. feb 2019 10:29
   top 2
  • Nanika1991 22. jan 2019 16:19
   Dobro hidrira in hrani
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Vse za velikonočno dekoracijo lahko najdete v naravi ali v kuhinjski omari, z nekaj spretnosti pa okusno okrasite svoj dom.