Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Veliki test tekočih pudrov – 5. del

Dior & Clinique

5. maj 2008 0:00 Tanja Matko
3

DIOR

Diorskin Forever SPF 25 obljublja prefinjeno teksturo, celodnevno obstojnost brez spreminjanja odtenka (oksidiranja na koži) in enakomerno prekrivnost skozi cel dan, od jutra do večera – za vse to pa se imamo zahvaliti nanotehnologiji, ki je v tem izdelku uporabljena.

DiorSkin Forever Extreme Wear Makeup SPF 25

Sam puder je dejansko čudovito mazljiv (čeprav bolj, kot je vaša koža suha, bolj utegne "bremzati" pri nanašanju), srednje do polno prekriven in se takoj po nanosu kar zlije s kožo. Končni videz je popolnoma mat, zato bo verjetno primeren predvsem za normalno, mešano in mastno kožo, za suho oz. predele suhe kože pa le z ustrezno, dovolj vlažilno in hranljivo podlago. V nasprotnem primeru bi se znalo zgoditi, da bo kožo po nanosu zategovalo. Velik plus je tudi razširjen izbor odtenkov, saj so poleg klasičnih Diorjevih odtenkov (010, 020, 030 …) tu na voljo še dodatni odtenki, ki so bolj rumenkasti ali roza. Velika večina bo našla idealnega za svoj ten kože, praznih rok bodo ponovno ostale le prave "Sneguljčice", ki jim bo tudi najsvetlejši odtenek 010 pretemen.

DiorSkin Forever je tudi glede obstojnosti naravnost zavidljiv in vsekakor upraviči svoje ime (forever = za vedno), saj ga klasični čistilni geli ali pene in voda ne odstranijo. Dejansko je potrebno čistilno mleko ali krema, ki bosta puder raztopila. Pri preizkusu pudra na intenzivni vadbi in nato poskusu čiščenja s čistilno peno je namreč slednja brez težav odstranila popolnoma vse ostanke ličil, vključno z maskaro in senčili, puder pa je ostal skorajda nedotaknjen in ga je bilo potrebno posebej odstraniti s čistilnim mlekom.

Embalaža je zelo lepa – kot se za Dior pač spodobi in, nenazadnje, tudi pričakuje – steklenička z mat površino, ki da celotnemu izgledu še bolj prefinjen videz, hkrati pa nakazuje tudi na končni videz kože. Pumpica odlično in natančno dozira puder in v nobenem primeru ga ne boste iztisnile preveč.
Vsebuje tudi UV zaščito v višini SPF 25 in 2,64 % titanijevega dioksida, kar daje UVA zaščito.

 

 Izbor odtenkov  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Prekrivnost  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Nanos  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Obstojnost  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Embalaža  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica


CLINIQUE

Supermoisture Makeup je bolj kremni kot tekoči puder, namenjen normalni – dehidrirani, suhi in zelo suhi koži.

Clinique Supermoisture Makeup

Tekstura pudra je izjemno bogata in kremna – taka, kakršnih smo navajeni pri hranljivih izdelkih za nego obraza. Je lepo mazljiv in se v trenutku čudovito zlije s poltjo, pri čemer ji zagotovi čudovit sijoč, nekako vlažen in "dewy" videz. Pri tem naj opozorimo, da bolj kot je vaša koža suha in/ali potrebna vlage, bolj in hitreje se bo puder vpil v kožo in nasprotno – če je vaša koža normalna in potrebna le malo vlage, bo nekako obsedel na koži in potrebne bo malce pomoči v obliki pudra v kamnu ali prahu. K "dewy" videzu polti poleg izjemne vlažilnosti in tudi zgledne hranljivosti doprinese še droben shimmer, ki ga je precej in ki koži podari zares sijoč in zdrav videz. Puder je dejansko primeren za tipe kože, ki so navedeni na sami embalaži, vsekakor pa bo preveč normalni koži, če le-ta ni vsaj zmerno potrebna vlaženja, ter seveda mastni in mešani koži. Prekrivnost je med rahla in srednja, nanjo pa seveda zelo vpliva tudi količina nanosa in to, koliko boste puder razmazale. Vsekakor pa ni namenjen koži z večjimi in bolj izrazitimi nepravilnostmi.

Obstojnost pudra Supermoisture Makeup je kljub vlažilnosti in hranljivosti relativno dobra, seveda pod pogojem, da se ne drgnete po obrazu, seveda pa se ne more primerjati s kakšnimi obstojnimi pudri. V vsakem primeru je bolj obstojen na bolj suhih kožah in manj na normalni, ker je seveda logično in velja za vsak puder. Puder brez težav odstrani čiščenje s čistilnim gelom ali peno in vodo. Zaradi izjemne vlažilnosti pudra koža tudi po tovrstnem čiščenju ni izsušena, temveč lepo navlažena in sijoča, tako, da puder vsekakor izpolni obljube o izjemni vlažilnosti.

Kar predstavlja še poseben plus, je dejstvo, da je kljub temu, da je namenjen predvsem suhi koži, popolnoma nekomedogen in tako primeren tudi za tiste, ki imajo suho kožo in težave z mašenjem por oziroma z nečisto kožo sploh. UV zaščite ne vsebuje, bo pa idealna izbira za vse, ki se borijo s pusto poltjo brez sijaja.

Pri nas je na voljo v petih nadvse realnih in uporabnih odtenkih (v tujini, sploh ZDA, jih je seveda neprimerljivo več), embalaža pa je sicer preprosta, skorajda pusta v "lekarniškem" smislu pokončna prozorna tuba, v kateri se dobro vidi tako sam odtenek kot tudi koliko pudra nam je še ostalo. Stoji na srebrnem zamašku, kar zagotavlja, da je pred uporabo ni treba stresati, da bi prišli do vsebine, saj se ta nahaja pri odprtini. Vsebina je 30 ml, zanj pa boste odšteli 26 €.

 

 Izbor odtenkov  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Prekrivnost  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Nanos  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Obstojnost  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Embalaža  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica

 

Pojdi na stran

3

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
   • Tanja

   • 9. maj 2008 21:22

    Hvala vama! Smile 1

   0
   • Tinka

   • 7. maj 2008 14:05

    Spet en zelo uporaben test, natančno opisani pudri z vsemi lastnostmi. Super!!

   0
   • Lai Ming

   • 6. maj 2008 1:12

    Sicer so mi vsi deli testa zelo všeč in jih vedno rada sem ter tja malo prebiram, ampak tale je pa top of the top! Če ne bi Forever imela že v kopalnici, bi jutri tekla ponj, hehe :)))
    Super članek, nestrpno pričakujem naslednjega.

   0
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Za kar najvišjo stopnjo privlačnosti je potrebnega manj vložka, kot si morda mislite.