Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Velika verjetnost je, da že celo življenje jajca shranjujete narobe

16. feb 2023 8:15
0

Oglasno sporočilo

Pri shranjevanju jajc se osredotočamo na to, da škatlo z jajci prinesemo domov in v hladilnik, ne da bi kakšno razbili, a se je izkazalo, da bi morali biti nekoliko bolj pozorni na to, kako jih shranjujemo.

Po mnenju uporabnika na znanem družbenem omrežju obstaja pravi način, ko gre za shranjevanje jajc v hladilniku ... in verjetno to ni tako, kot ste počeli. Jajca shranjujte s koničastim koncem navzdol in s topo, bolj zaobljeno stranjo, navzgor. Zakaj? To bo ohranilo rumenjak bolj na sredini jajca in pomagalo, da bodo vaša jajca dlje ostala sveža.

Zakaj to deluje?

Izkazalo se je, da je na topem koncu vsakega jajca zračni mehurček. Zrak in bakterije vstopijo v jajce skozi top konec v tamkajšnji zračni mešiček. Pri shranjevanju jajc s topim koncem navzgor ostane zračni žep stran od rumenjaka, za katerega obstaja veliko večja verjetnost, da ga bodo onesnažile bakterije, ki vstopijo v jajce, kot beljak, ki ni bakterijam prijazen. 

PREBERITE TUDI: Zakaj so jajca tako zdrava? Jajca so prava superhrana!

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali že na prvi pogled zaupate ljudem? Ali pa najprej analizirate njihov odnos, govorico telesa in vedenje, da bi jih bolje spoznali?