Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Večnamenski izdelki za nego kože v porastu

12. sep 2013 8:00
0

Oglasno sporočilo

... trend večnamenskih izdelkov prinaša dobrodošlo rešitev na področju nege kože.

Na trgu nege kože močno vodijo izdelki za nego obraza in povpraševanje in ponudba tega segmenta sta glede na analize najhitreje rastoča. Eden izmed večjih raziskovalcev trga predvideva, da bo segment nega obraza v prihajajočih letih ostal največji na področju nege kože, pri čemer bodo največjo priljubljenost začeli pridobivati predvsem večnamenski izdelki. Razlog za to tiči predvsem v čedalje večji preobremenjenosti ljudi in pomanjkanju časa, zato bodo želeli izdelke, ki bodo čim bolj enostavni za uporabo in jim bodo vzeli čim manj časa.

Priljubljenost

Večnamenski izdelki pa so se že dodobra zasidrali na področju make upa, saj njihova priljubljenost še vedno strmo narašča. K temu so v zadnjih letih ob obljubljanju večfunkcionalnosti pripomogle predvsem BB kreme, saj so bile prvi tovrstni izdelek, predstavljen zahodnim trgom. Njihova priljubljenost je namreč spodbudila proizvajalce pudrov, da združijo prekrivnost, ki jo nudijo tekoči pudri in koristi, ki jih prinašajo izdelki za nego obraza.

Tudi sicer v tekoče pudre dodajajo čedalje več sestavi, namenjenih negi kože in z anti-aging delovanjem, kar delno ustvarja zmedo, saj se meja med ličili in negovalnimi izdelki počasi zabrisuje. Glavni izziv pri pripravi formule za tekoče pudre je kombiniranje sestavin, ki zagotavljajo dobro prekrivnost, a so vseeno lahke na koži in dajejo naraven, nemaskast videz. Po podatkih Euromonitorja so nove tehnologije kot je npr. tehnologija optimizacije svetlobe, ki uporaba nove vrste pigmentov, doživele velik preboj, saj lahko sedaj tekoči pudri dejansko združujejo te lastnosti.

Prihodnost

Proizvajalci make upa oz. ličil se čedalje bolj nagibajo k ustvarjanju uporabnih večnamenskih izdelkov in glede na pričakovanja in povpraševanje potrošnikov bo očitno pri tem tudi ostalo, hkrati pa to morda pomeni, da bodo obarvane kreme in tekoče podlage morda izumrle.

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Dow* pred 2 dnevoma
   dobra
  • Dow* pred 2 dnevoma
   super
  • Dow* pred 2 dnevoma
   v redu
  • gakiko 19. avg 2021 21:40
   dober, neproblematičen
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ko pride jesensko enakonočje, vemo, da je poletja in toplih sončnih dni nepreklicno konec.