Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Vaje za obrazne mišice – za bolj poudarjene ličnice

5. nov 2018 11:11
0

Oglasno sporočilo

Utopično bi bilo pričakovati, da si z vajami za obraz lahko spremenimo obrazne poteze; nikakor ne. Lahko pa spodbudimo kožo in njeno delovanje ter pripomoremo k močnejšim obraznim mišicam. Če na splošno gibanje telesa okrepi mišice in spodbudi prekrvavitev, zakaj se ne bi tega posluževali tudi pri obraznih mišicah?

PREBERITE TUDI: Vaje za obrazne mišice pripomorejo k bolj mladostnemu videzu


1. Vaja z ustnicami

To vajo naredite s pomočjo ustnic. Ustnice izbočite ven, da izgledajo okrogle. Potrudite se ustnice zadržati v tem položaju in jih ‘iztegujte’ ven ter vztrajajte, dokler lahko. Ko vas mišice začnejo boleti, pa naredite nasmeh do ušes – kolikor je le mogoče. Zadržite ta položaj nekaj sekund in se vrnite k prvotnemu položaju ‘iztegovanja’ ustnic navzven. Naredite 10 ponovitev. 

2. Vaja z usti

Imejte rahlo in mehko zaprte ustnice. Nato naredite gib ustnic, kot da bi želeli dati poljub, obenem rahlo vsrkajte ličnici navznoter (kot bi želeli oponašati ribico) za 10 sekund in nato sprostite. Naredite 10 ponovitev.

3. Vaja z lici

S to vajo boste pripomogli k višjim ličnim kostem – ličnicam. Zaprite usta in se nasmehnite z zaprtimi ustnicami. Zopet 'vsrkajte' ličnici navznoter, in kožo ličnic 'ujamite' med zgornjimi in spodnjimi zobmi. V tem položaju zadržite 10 sekund in sprostite. Naredite 10 ponovitev. 

4. Vaja z nasmehom

Naredite nasmeh z zaprtimi ustnicami in s stisnjenimi kotički ustnic. Nagubajte nos, ta poteza bo dvignili tudi ličnici. Zadržite ta položaj za 10 sekund in nato sprostite. Naredite 10 ponovitev.

5. Vaja z lici

Poglejte navzgor, v strop. 3 prste naslonite na lici in močno pritisnite. Nato naredite nasmeh, kljubujte pritiskom prstov, s prsti pa ne popustite. To bo pospešilo cirkulacijo krvi.

6. Vaja X in O

Z ustnicami naredite črko O, kot da bi jo želeli izgovoriti. Zadržite nekaj sekund, nato izrecite črko X (iks). Ponovite desetkrat.


7. Zrak

Zaprite ustnice. Napolnite usta z zrakom in ga premikajte levo in desno. Ponovite desetkrat.

PREBERITE TUDI: 12 nasvetov za bolj mladosten in svež videz (brez botoksa in polnil!)

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 8. jul 2019 21:28
   Navdušena
  • Katrin 8. jul 2019 19:50
   lep kratkoročen učinek
  • Katrin 8. jul 2019 19:46
   zelo nežen
  • Katrin 8. jul 2019 19:33
   neodločena
  • Katrin 7. jul 2019 23:20
   Lahka
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Danes, 16. julija, bo polna luna, ki se ji bo pridružil tudi mrk. Bo to prineslo kaj dobrega?