Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

V Veliki Britaniji prepovedali Clinique oglas

17. okt 2013 14:19
0

Oglasno sporočilo


... prepovedali televizijski oglas za Clinique kremo za okoli oči Even Better Eyes. Natančnejšega pregleda oglasa so se lotili po tem, ko naj bi menda eden izmed potrošnikov podvomil v sposobnost kreme, da posvetli področje okoli oči, ter da sumi, da so manekenko računalniško obdelali in da sam izdelek nima takšnega učinka.

V oglasu nastopa mlada manekenka z lepo, svežo poltjo, ki je močno osvetljena, hkrati pa se pojavi trditev proizvajalca "Even Better Eyes. Učinek opazite takoj." Kremo nato nanesejo manekenki na področje okoli oči, spremljajoč glas pa sporoči "osvetljevanje celotnega področja okoli oči" in napis "89% izmed 168 žensk se strinja".

Odgovor organizacije ASA

ASA je nato kontaktirala Clinique in zahtevala kopije posnetkov pred in po računalniški obdelavi manekenke in poročilo, ali so uporabili kakšne postprodukcijske tehnike. Pri Clinique so priznali, da so jih in sicer so izbrisali kapilare s področja podočnjakov in ji potemnili šarenico, vendar pa intenzivnost teh popravkov naj ne bi bila povezana z lastnostmi tega izdelka.

Zagotovili so, da niso računalniško obdelali teksture kože manekenke in da so zato, da bi pritegnili pozornost k njenim  očem, defokusirali preostali del obraza. Celotna njena podoba je bila osvetljena tako, da je ustrezala sporočilu oglasa. Poudarili so tudi, da izdelek vsebuje pigmente, ki optično posvetlijo področje okoli oči takoj po nanosu in da je oglas na realen in dober način to predstavil.

Odločitev

Kljub vsemu pa je ASA ugotovila, da so manekenkine oči na fotografiji po nanosu kreme svetlejše v primerjavi s prej zaradi postprodukcijskih tehnik in se kljub upoštevanju posvetlitvenega učinka kreme odločila, da oglas prepove: "Ugotovili smo, da v oglasu trdijo, da izdelek osvetli celotno področje okoli oči, a oglas je zavajajoče pretiraval z rezultati, ki jih izdelek v resnici lahko doseže."

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
   • Tjaška je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    20. okt 2020 22:44
    Čestitke PLANET LEPOTE Smile še leto do polnoletnosti Wink
    Všeč mi je barvitost in ličnost člankov in strani ... Pogrešam pa čase, ko še ni bilo toliko reklam da pridemo do člankov ... No pa saj vem, nekako je treba tudi zaslužiti Wink bomo ...
    0
   • VICKY je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    20. okt 2020 10:31
    Najprej čestitke PL za rojstni dan; spremljam vas že kar nekaj let, najbolj dragocena pa so nepristranska testiranja na Kozmetometru in vsaj zame - seznanitev s sestavinami kozmetičnih izdelkov, ki mi je odprla popolnoma nov pogled na kozmetiko. ...
    0
   • Vesna20 je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    20. okt 2020 8:56
    Na PL mi je najbolj všeč, da je zbranih veliko informacij na enem mestu, najdeš hitro, kar potrebuješ in veliko je povratnih informacij iz prakse, kar je najbolj pomembno. Ne pogrešam ničesar, vse je super, vse pohvale.
    0
   • sanda je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    20. okt 2020 8:28
    Ne glede na to, da sem bila včasih bolj aktivna članica na PL, tudi sedaj, ko pridem in iščem kakšno informacijo, jo vedno najdem, sploh kadar iščem kakšno kremico Wink Tako, da meni je uporabno vse, ne pogrešam ničesar.
    0
   • Travica je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote praznuje 17. rojstni dan!.

    19. okt 2020 18:39
    Vse najboljše, planetek! Smile
    Najbolj všeč mi je, da ostaja PL zvest sam sebi in da ni sponzoriran od nikogar. Tako lahko zaupam člankom in nasvetom, ki jih najdem tukaj. Verjamem, da ostane takšen še vnaprej.
    0
  Izpostavljamo
  Trenutno se prevladujoča obtožnica glasi: "Posamezniki, ki dvomijo v ukrepe ali ne spoštujejo ukrepov, so krivi za smrt ljudi s covid-19."