Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

V Veliki Britaniji prepovedali Clinique oglas

17. okt 2013 14:19
0

Oglasno sporočilo


... prepovedali televizijski oglas za Clinique kremo za okoli oči Even Better Eyes. Natančnejšega pregleda oglasa so se lotili po tem, ko naj bi menda eden izmed potrošnikov podvomil v sposobnost kreme, da posvetli področje okoli oči, ter da sumi, da so manekenko računalniško obdelali in da sam izdelek nima takšnega učinka.

V oglasu nastopa mlada manekenka z lepo, svežo poltjo, ki je močno osvetljena, hkrati pa se pojavi trditev proizvajalca "Even Better Eyes. Učinek opazite takoj." Kremo nato nanesejo manekenki na področje okoli oči, spremljajoč glas pa sporoči "osvetljevanje celotnega področja okoli oči" in napis "89% izmed 168 žensk se strinja".

Odgovor organizacije ASA

ASA je nato kontaktirala Clinique in zahtevala kopije posnetkov pred in po računalniški obdelavi manekenke in poročilo, ali so uporabili kakšne postprodukcijske tehnike. Pri Clinique so priznali, da so jih in sicer so izbrisali kapilare s področja podočnjakov in ji potemnili šarenico, vendar pa intenzivnost teh popravkov naj ne bi bila povezana z lastnostmi tega izdelka.

Zagotovili so, da niso računalniško obdelali teksture kože manekenke in da so zato, da bi pritegnili pozornost k njenim  očem, defokusirali preostali del obraza. Celotna njena podoba je bila osvetljena tako, da je ustrezala sporočilu oglasa. Poudarili so tudi, da izdelek vsebuje pigmente, ki optično posvetlijo področje okoli oči takoj po nanosu in da je oglas na realen in dober način to predstavil.

Odločitev

Kljub vsemu pa je ASA ugotovila, da so manekenkine oči na fotografiji po nanosu kreme svetlejše v primerjavi s prej zaradi postprodukcijskih tehnik in se kljub upoštevanju posvetlitvenega učinka kreme odločila, da oglas prepove: "Ugotovili smo, da v oglasu trdijo, da izdelek osvetli celotno področje okoli oči, a oglas je zavajajoče pretiraval z rezultati, ki jih izdelek v resnici lahko doseže."

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  • numi 24. mar 2020 17:53
   top
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Letošnja spomladansko-poletna sezona prinaša kar nekaj zanimivih modnih novosti in ena izmed njih so zagotovo široke ...