Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

V Veliki Britaniji prepovedali Clinique oglas

17. okt 2013 14:19
0

Oglasno sporočilo


... prepovedali televizijski oglas za Clinique kremo za okoli oči Even Better Eyes. Natančnejšega pregleda oglasa so se lotili po tem, ko naj bi menda eden izmed potrošnikov podvomil v sposobnost kreme, da posvetli področje okoli oči, ter da sumi, da so manekenko računalniško obdelali in da sam izdelek nima takšnega učinka.

V oglasu nastopa mlada manekenka z lepo, svežo poltjo, ki je močno osvetljena, hkrati pa se pojavi trditev proizvajalca "Even Better Eyes. Učinek opazite takoj." Kremo nato nanesejo manekenki na področje okoli oči, spremljajoč glas pa sporoči "osvetljevanje celotnega področja okoli oči" in napis "89% izmed 168 žensk se strinja".

Odgovor organizacije ASA

ASA je nato kontaktirala Clinique in zahtevala kopije posnetkov pred in po računalniški obdelavi manekenke in poročilo, ali so uporabili kakšne postprodukcijske tehnike. Pri Clinique so priznali, da so jih in sicer so izbrisali kapilare s področja podočnjakov in ji potemnili šarenico, vendar pa intenzivnost teh popravkov naj ne bi bila povezana z lastnostmi tega izdelka.

Zagotovili so, da niso računalniško obdelali teksture kože manekenke in da so zato, da bi pritegnili pozornost k njenim  očem, defokusirali preostali del obraza. Celotna njena podoba je bila osvetljena tako, da je ustrezala sporočilu oglasa. Poudarili so tudi, da izdelek vsebuje pigmente, ki optično posvetlijo področje okoli oči takoj po nanosu in da je oglas na realen in dober način to predstavil.

Odločitev

Kljub vsemu pa je ASA ugotovila, da so manekenkine oči na fotografiji po nanosu kreme svetlejše v primerjavi s prej zaradi postprodukcijskih tehnik in se kljub upoštevanju posvetlitvenega učinka kreme odločila, da oglas prepove: "Ugotovili smo, da v oglasu trdijo, da izdelek osvetli celotno področje okoli oči, a oglas je zavajajoče pretiraval z rezultati, ki jih izdelek v resnici lahko doseže."

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 22. sep 2019 21:52
   prva pomoč
  • Katrin 22. sep 2019 21:40
   Navdušena
  • Katrin 22. sep 2019 21:34
   nisem opazila učinka
  • Katrin 22. sep 2019 21:30
   ne zamenjam več
  • Binas 12. sep 2019 14:23
   odličen
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Pogosto ob vseh obveznostih in skrbeh kar pozabimo na skrb zase in svoje dobro počutje.