Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

V Italiji zaradi karantene ljudi znova oživela narava

19. mar 2020 9:17
0

Oglasno sporočilo

... karanteno za celotno državo. Okuženih je trenutno več kot 30.000, od tega jih je že okoli 3000 izgubilo boj z zahrbtnim virusom. Ker so se ljudje socialno distancirali, da bi preprečili širjenje virusa, jih je veliko izgubilo posel, tudi večja podjetja. Vse okoli je panika in napetost, vendar pa kljub temu iz Italije prihajajo novice, ki niso tako zelo slabe.

Benetke, ena največjih italijanskih turističnih atrakcij, skozi vse leto obišče ogromna masa turistov. Ker pa je država zaprta, so ulice zapuščene in v mestnih kanalih je veliko manj prometa z ladjico. Presenetljivo je dejstvo, da je to pomagalo pri čiščenju mestnih kanalov. Kot poroča CNN, so domačini opazili ogromno razliko v bistrosti vode, tudi kakovost zraka se je v mestu izboljšala.

Voda je v Italiji postala tako bistra, da se lahko vidijo ribe in celo labodi ter delfini so se vrnili. Uporabniki Twitterja so poudarili, da je izboljšana kakovost vode po Italiji pripeljala delfine nazaj v pristanišče Cagliari in race v rimske vodnjake, v beneških kanalih pa je mogoče videti cele jate rib.

Satelitski posnetki kažejo tudi pomemben padec onesnaženosti v Italiji med karanteno. Po podatkih Evropske vesoljske agencije (ESA) so se emisije dušikovega dioksida v Italiji znatno zmanjšale po zastoju, ki ga je povzročilo širjenje COVID-19, poroča Mail Online.

PREBERITE TUD: Koronavirus: Če imate krvno skupino 0, ste najbolj odporni; če A, ste najbolj ogroženi

 

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  • numi 24. mar 2020 17:53
   top
  • [*jag0da*] 11. mar 2020 14:50
   Nobene razlike
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Zvezdnice, ki zadnje tedne več ali manj prebijajo v karanteni, so se odločile svojim sledilcem pokazati svoje obline.