Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

V britanski kraljevi družini že tretji zdravstveni preplah v tem mesecu; tokrat rak

23. jan 2024 8:08
0

Oglasno sporočilo

Tiskovni predstavnik Sarah, vojvodinje yorške, je v izjavi povedal: "Potem ko so ji lani poleti diagnosticirali zgodnjo obliko raka na dojki, so Sarah, zdaj diagnosticirali še maligni melanom."

"Njen dermatolog je zahteval, da se odstrani in analizira več znamenj hkrati s tem, ko je vojvodinja prestajala rekonstrukcijsko operacijo po mastektomiji, in eno od teh znamenj je bilo prepoznano kot rakavo. Opravljajo se nadaljnje preiskave, da bi zagotovili, da je bilo to znamenje ujeto v zgodnji fazi. Jasno je, da je še ena diagnoza tako kmalu po zdravljenju raka na dojki neprijetna, vendar je vojvodinja še vedno dobre volje."

"Vojvodinja se želi zahvaliti celotni zdravniški ekipi, ki ji je nudila podporo, zlasti svojemu dermatologu, ki je s svojo budnostjo poskrbel, da je bila bolezen odkrita takrat, ko je bila. Prepričana je, da njena izkušnja poudarja pomen preverjanja velikosti, oblike, barve in teksture ter pojava novih znamenj, ki so lahko znak melanoma."

Sarah se zdravi v bolnišnici Royal Marsden Hospital v Londonu pod vodstvom Dr. Andrewa Furnessa, svetovalca medicinskega onkologa, in Catherine Borysiewicz, dermatologinje svetovalke v bolnišnici King Edward VII v Londonu, zdaj pa okreva v Avstriji na kliniki MAYRLIFE. 

Kožnega raka vojvodinje naj bi dermatologi opazili med njenim zdravljenjem raka na dojki lani, ko so ji odstranili več znamenj za testiranje, rezultati pa so prišli takoj po božiču. Sicer bo morala opraviti dodatne preiskave, da se prepriča, da se rak ni razširil, vendar so ga odkrili zgodaj, zato morda ne bo potrebno nadaljnje zdravljenje. Maligni melanom je sicer najhujša oblika kožnega raka.

Junija 2023 je Sarah razkrila, da je bila uspešno zdravljena zaradi raka na dojki. Tiskovni predstavnik vojvodinje je takrat dejal: "Sarah, vojvodinja yorška, je bila pred kratkim diagnosticirana z zgodnjo obliko raka dojk, ki so jo odkrili na rutinskem pregledu. Svetovali so ji, da mora opraviti operacijo, ki je bila uspešno izvedena. Vojvodinja je deležna najboljše zdravstvene oskrbe, zdravniki pa so ji povedali, da je prognoza dobra. Zdaj okreva v krogu svoje družine."

PREBERITE TUDI: Kate Middleton v bolnici zaradi operacije trebuha; mnogi v šoku

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.