Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Uživanje trans maščob povečuje agresijo

19. mar 2012 14:44
0

Oglasno sporočilo

Raziskovalci z univerze v Kaliforniji so ugotovili, da uživanje trans maščob (večkrat nasičenih maščobnih kislin) povzroča razdražljivost in agresijo. Te ugotovitve veljajo za oba spola, vse starosti in rase.

V raziskavi je sodelovalo skoraj 1000 oseb in rezultati so bili jasni: uživanje trans maščob vplivajo na vedenje ljudi, to pa na ljudi okoli njih. Najpogostejša sta bila agresivno vedenje in razdražljivost. Trans maščobne kisline so rezultat procesa hidrogeniranja, ki nenasičena, tekoča olja strdi in jim tako močno podaljša obstojnost. Prisotne so v margarinah, rastlinskih smetanah in pripravljeni hrani, predvsem sladicah, piškotih, čokoladah s polnili ipd. Na izjemno škodljive vplive trans maščob na zdravje je bilo že veliko napisanega, med ostalim so tudi rakotvorne, dvigujejo slab holesterol in trigliceride v krvi, slabo vplivajo na metabolizem, inzulinsko rezistenco, oksidacijo, povzročajo bolezni srca in ožilja in vnetne procese v telesu.

trans_mascobe_s
Raziskovalci, ki so vodili raziskavo, so povedali: "Ugotovili smo, da več, kot je posameznik zaužil trans maščobnih kislin, večja je bila stopnja agresije. Ta raziskava je pokazala, da imamo še en razlog več za izogibanje trans maščobam, poskrbeti pa je treba, da jih ni tudi v hrani v vrtcih, šolah ipd. saj imajo uničujoč vpliv na naše zdravje in vedenje."

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Valižanska princesa se pri vzgoji zgleduje po vzgoji princese Diane – pa tudi takšne, kakršno je imela sama.