Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Uživanje trans maščob povečuje agresijo

19. mar 2012 14:44
0

Oglasno sporočilo

Raziskovalci z univerze v Kaliforniji so ugotovili, da uživanje trans maščob (večkrat nasičenih maščobnih kislin) povzroča razdražljivost in agresijo. Te ugotovitve veljajo za oba spola, vse starosti in rase.

V raziskavi je sodelovalo skoraj 1000 oseb in rezultati so bili jasni: uživanje trans maščob vplivajo na vedenje ljudi, to pa na ljudi okoli njih. Najpogostejša sta bila agresivno vedenje in razdražljivost. Trans maščobne kisline so rezultat procesa hidrogeniranja, ki nenasičena, tekoča olja strdi in jim tako močno podaljša obstojnost. Prisotne so v margarinah, rastlinskih smetanah in pripravljeni hrani, predvsem sladicah, piškotih, čokoladah s polnili ipd. Na izjemno škodljive vplive trans maščob na zdravje je bilo že veliko napisanega, med ostalim so tudi rakotvorne, dvigujejo slab holesterol in trigliceride v krvi, slabo vplivajo na metabolizem, inzulinsko rezistenco, oksidacijo, povzročajo bolezni srca in ožilja in vnetne procese v telesu.

trans_mascobe_s
Raziskovalci, ki so vodili raziskavo, so povedali: "Ugotovili smo, da več, kot je posameznik zaužil trans maščobnih kislin, večja je bila stopnja agresije. Ta raziskava je pokazala, da imamo še en razlog več za izogibanje trans maščobam, poskrbeti pa je treba, da jih ni tudi v hrani v vrtcih, šolah ipd. saj imajo uničujoč vpliv na naše zdravje in vedenje."

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  • numi 24. mar 2020 17:53
   top
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Letošnja spomladansko-poletna sezona prinaša kar nekaj zanimivih modnih novosti in ena izmed njih so zagotovo široke ...