Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Uporabni nasveti za novopečene starše

18. dec 2019 8:06
0

Oglasno sporočilo

Vse nas je bilo strah. Vsi ljudje so polni nasvetov in vsak nasvet je drugačen, zato niti ne veste katerega bi upoštevali. Pa sploh potrebujete nasvete drugih ljudi? Na trgu je toliko priročnikov, na spletu je toliko nasvetov, ki jih lahko preberete, a na koncu se sami odločite, kaj je najboljšega za vašega otroka - seveda, pri tistih nasvetih, ki vam povedo, kdaj mora jesti, hoditi, govoriti, spati ipd. Nasvet, koliko stopinj celzija mora imeti voda, da lahko kopate otroka in podobne pa le upoštevajte. Zavedajte se, da ste prvič v tej vlogi in da je še mnogo stvari, ki se jih še morate naučiti. 

Tudi mi smo izbrskali nekaj uporabnih nasvetov, ki jih je podal dr. Harvey Karp, ki je pomagal že nešeteto novopečenim staršem, da so se v novi vlogi odlično znašli.

 1. Mama si v prvih tednih po porodu zasluži ravno toliko nege kot novorojenček, nikar ne pozabite tega.
 2. Ne mislite, da veste vse in da vam vsi le pametujejo. Res je naporno, vendar ste prvič v tej situaciji, sorodniki vam želijo le dobro. Kadar kaj potrebujeta, le vprašajta za nasvet bolj izkušene.
 3. Ne delite si postelje skupaj z otrokom. Tudi vidva potrebujeta kakovosten spanec, da sta kos vsem izzivom, ki jih starševstvo prinaša. Deljenje postelje je izčrpajoče.
 4. Očka vam je lahko v ogromno pomoč. Čeprav ni sposoben podojiti otroka, ga pa zato lahko previje, pomiri, ... Naj ne pade vso breme na vas mamica.
 5. Navadite se na spremembe. Nič ne bo potekalo, tako kot boste pričakovala. Vse se bo vrtelo okoli otroka in on je sedaj tisti, ki vam kroji urnik. Edina stalnica je sprememba.

PREBERITE TUDI: Novodobni starši ali tudi vi počnete to napako?

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  • numi 24. mar 2020 17:53
   top
  • [*jag0da*] 11. mar 2020 14:50
   Nobene razlike
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Zvezdnice, ki zadnje tedne več ali manj prebijajo v karanteni, so se odločile svojim sledilcem pokazati svoje obline.