Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

To so trendi notranje opreme v letu 2022

3. mar 2022 13:54
0

Novo leto je že zdavnaj za nami in pomlad je praviloma tisti čas, ki ga večina izbere za prenavljanje in osvežitve svojih domov. In kakšni so trendi notranjega oblikovanja za letos?

Če smo iz zadnjih dveh let kaj odnesli, je to, da je dom pomembnejši kot kdaj koli prej, in ti udobni, topli in prijetni trendi so točno to, kar potrebujemo za osvežitev naših domov in našega duha.

1. Bogate barve na stenah

V zadnjih letih smo opazili nežen premik v sladko zasičenost sten, omar in pohištva. Čeprav je ta prehod prišel počasi, dobiva vse večji zagon, zlasti ko bele stene v naših dnevih doma postanejo malce monotone. In subtilnost? Ne poznamo je. Toni, kot so bogata turkizna, krvavo rdeča, olivna in drugi, se uveljavljajo in vnašajo razpoloženjske, zrele vibracije v vse vrste prostorov. Ste pripravljeni na preobrazbo? Kajti bele stene so popolno platno za vznemirljivo novo barvno zgodbo.

2. Poživitev z vzorci v slogu stare umetnosti

Kdo je pripravljen na lekcijo zgodovine? Brez skrbi, ne boste ocenjeni. Vračamo se v osemdeseta leta 19. stoletja, ko je bila industrija v razcvetu in ljudje niso bili preveč zadovoljni s kakovostjo izdelanih izdelkov. Da bi se borili proti tem "novostim brez lepote", so se oblikovalci lotili izdelkov, ki so bili izdelani z izjemno natančnostjo. Tako so nastale čudovite tapete in oblazinjeno pohištvo.

Od konca tega obdobja je minilo že 100 let, vendar se ponovno pojavlja in ne bi mogli biti bolj navdušeni. Na stene se vračajo čudoviti cvetlični motivi, oblazinjeno pohištvo pa še nikoli ni bilo tako dostopno! Ta novi preporod je namenjen bujnim vzorcem in igrivim barvam, zato se poigrajte s preurejanjem svojega doma! 

3. Izjemno mehko in udobno pohištvo

Vsi sanjamo o popolni sprostitvi. Uresničite svoje sanje z razkošno, mehko zofo. Te izjemno udobne zofe in sedežne garniture so popoln prostor za sprostitev. Njihova nestrukturirana narava ustvarja neformalno vzdušje, hkrati pa zagotavljajo sodoben slog brez pretirane modernosti. Večje blazine olajšajo stiskanje k ljubljenim in obilici blazin se je nemogoče upreti. Če se vam zgodi, da boste padli v nenačrtovan dremež, vam tega ne bomo niti malo zamerili.

4. Mauve, vijoličasti in rjavi toni

Če so vam bogate barve na stenah padle v oči, naj vam predstavimo družino barv, za katero napovedujemo, da bo zmagovalna. V domove se na eleganten način vračajo tople vijolične, lila in rjave barve. Po mnenju poznavalcev lahko ti toni pomagajo navdihovati, pomirjajo in zagotavljajo občutek varnosti v vašem domu. S tem v mislih te barve povežite z naravnimi odtenki lesa in nevtralnimi barvami, da v prostor vnesete naraven, zemeljski občutek.

Hladnejši toni v tej barvni zgodbi ustvarjajo globino v manjših prostorih. Tako bo nočni kotiček postal bolj prijeten in se počutil globlje s čudovito vijolično teksturirano tapeto. Če se odločite za temne stene, izberite mat zaključek, da preprečite, da bi kakršen koli odsev svetlobe izničil čudovito barvo, ki ste jo izbrali.

5. Pohištvo in obloge po meri

Izdelava pohištva po meri je trend, ki je star kot sama notranja oprema. Ta klasični element se morda komu zdi preveč tradicionalen, vendar ga je mogoče s pravimi potezami posodobiti. Takole so v bivalnem prostoru združeni čudoviti ročno izdelani elementi s sodobnimi umetniškimi deli in nežnimi nevtralnimi barvami.

6. Les

V trendih zadnjih let smo opazili, da mehki, zabrisani toni izginjajo, v domove pa se vračajo močne barve. To vključuje čudovite lesne tone, od toplih in bogatih do globokih in razpoloženjskih. V kombinaciji s čistim belim prostorom je vsa drama osredotočena na te čudovite naravne odtenke lesa. Za bolj knjižnično vzdušje uporabite bogato barvo na stenah ali podobne lesne tone po prostoru.

7. Udobje

Čeprav se ustvarjanje ekstra udobnega doma morda zdi nekaj nepotrebnega, smo v nekem trenutku leta 2020 vsi spoznali, kako dragocen je udoben in lepo opremljen dom v resnici. Videz se je umaknil namenu, tako, da smo lepe drobnarije zamenjali z uporabnejšimi ali pomembnejšimi kosi, toge stare fotelje pa zamenjali za razkošne mehke ležalnike.

Po zadnjih dveh letih, ki sta spremenili vse, kar poznamo, sta ljubezen in urejanje svojega doma postali najpomembnejši stvari, ki jih lahko naredimo.

Upamo, da so vas ti trendi navdihnli, ko se prebijate skozi to nenavadno življenjsko obdobje.

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Obstaja kar nekaj zvezdnic, katerih hčere so njihove naslednice, ali pa so jim vsaj vizualno vsaj malo podobne.