Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Top 5 izdelkov po izboru urednice: maj 2018

23. maj 2018 14:48
0

Katera pa še ima voljo in čas si neprestano popravljati make-up in paziti, da se slučajno ne dotakne obraza ali da ne bo ostala šminka na robu kozarca, eyeliner pa razpackan?

Sama prisegam na kar se da obstojna ličila, tako pozimi kot tudi poleti oz. tekom celega leta. A poleti so še bolj pomembna, saj zaradi vročine skorajda spolzijo z obraza. In tri najpomembnejša ličila, ki morajo biti obstojna, so: tekoči puder; eyeliner in šminka, zato vam predstavljam svoje tri top make-up izdelke, ki me še nikoli niso razočarali.

PREBERITE TUDI: Top 5 izdelkov po izboru urednice: december 2017
 

Revlon ColorSay tekoči puder

To je bil eden mojih prvih tekočih pudrov, ki je medtem že nekajkrat spremenil verzijo in se ga bodo spominjale predvsem starejše generacije. Sprva gost in lepljiv, da si moral biti pravi šprinter v razmazovanju, da je bil videz lep in enakomeren. In tista nerodna steklenička brez pumpice, iz katere ga je bilo tako težko dozirati … uf. A vse to smo potrpele zaradi izjemne obstojnosti, dobre prekrivnosti in naravnega videza.

Sedaj je že nekaj časa na voljo čisto osvežena zadnja verzija, ki pa jo je pravi užitek uporabljati. Sama sem jo kupila pred kakimi tremi meseci po kar nekaj letih pavze. Nerodno stekleničko je nadomestila estetska steklenička na pumpico, ki omogoča res natančno doziranje, puder pa je lepo mazljiv in nam ni treba hiteti z razmazovanjem. Vse lahko opravimo v miru in natančno.

Je srednje do dobro prekriven – kot vedno, odvisno od količine nanosa – in da izjemno lep, naraven videz. Tudi ostala ličila se preko lepo nanašajo in celoten make up bi moral z izjemno ekstremno mastne kože in izjemno vročih in soparnih dni lepo držati od jutra do večera. Sama preko vedno nanesem še svoj najljubši puder za matiranje, ki sem ga predstavila tukaj in koža je cel dan lepo sveža in mat, make-up pa obstojen.

Na voljo v kar nekaj odtenkih, tudi za zelo svetle; ter v verziji za mešano in mastno kožo (ki jo imam tudi sama) ter za normalno do suho. Cena je dostopna (skoraj) vsakemu žepu, okoli 12 evrov (odvisno, kje kupite in ali so kake akcije in popusti). Priporočam preizkus, če iščete obstojen puder – še zlasti čez poletje.

PREBERITE TUDI: Top 5 izdelkov po izboru urednice: maj 2017
 

Clinique High Impact Custom Black Kajal Eyeliner

Kot že omenjeno v prejšnjih člankih, sama prisegam na linerje v lončkih, ki se jih nanaša s čopičem, saj dajo najlepši 'cat eye' videz ter omogočajo najbolj natančen nanos. A kljub temu občasno uporabljam tudi take v svinčnikih, sploh kadar se mi bolj mudi ali želim bolj naraven videz. Ena najpomembnejših karakteristik eyelinerjev mi je že omejena obstojnost. Neobstojnih ne kupujem oz. če se izkaže, da ni obstojen, obleži v predalu.

Clinique, med drugim, slovi po kakovostnih in obstojnih ličilih in High Impact Custom Black Kajal eyeliner je izvrsten dokaz za to. Je v embalaži, iz katere se ga odvija ven, tako, da šiljenje ni potrebno. Nanos je gladek in tekoč, skorajda svilnato drsi po koži in nobenega 'bremzanja', ki zna tako otežiti nanos, pa tudi videz potem ni lep in enakomeren.

Imam odtenek 03 Blackened Green, ki je čudovit in na moje rjave oči in topel, olivni podton kože pristaja naravnost izvrstno. Na voljo je v 3 do 5 odtenkih – odvisno od države – vseh zelo pigmentiranih in v osnovi črnih, ki potem potegnejo na rjavo, modro, bordo ali zeleno.

Če še vedno niste odkrile eyelinerja, ki bi se lepo, enostavno nanašal; ali ni na voljo v ustreznem odtenku; ali je na voljo le kot svinčnik za šiljenje, pa vam to ne ustreza; ali ni dovolj obstojen … – potem priporočam, da preverite tega. Cena je okoli 15 evrov.

Rimmel Stay Matte Liquid Lip Color tekoča šminka

Razmazana oz. razpackana šminka, ki se zliva v najbolj mikro gubice okoli ust. Odtisi na kozarcih in še kje. Eden od razlogov – poleg melazme, ki me je pestila kar 13 let – da sem se izogibala nošenju rdečih šmink, ki jih sicer obožujem, je bila ravno neobstojnost. Ali to, ali pa šminke, ki so bile sicer obstojne, a so ustnice nekaj minut po nanosu izsušile, da so bile bolj podobne suhi slivi kot mamljivo zapeljivim ustnicam, ki kar kličejo poljube. In oh, koliko se je tudi tu premaknilo, kako je tudi kozmetična tehnologija napredovala.

Mat šminke in obstojne šminke ne izsušujejo več; navadne se ne zlivajo več v gubice okoli ust. Ena izmed šmink, ki me je najbolj pozitivno presenetila, pa je nova Rimmlova Stay Matte Liquid Lip Color tekoča šminka. Čeprav je pri nas na voljo v borih 5 odtenkih, gre za najbolj modne odtenke zadnjih let, ki vključujejo tudi prečudovito klasično rdečo, ki jo imam tudi sama.

Šminka je (skoraj) tekoča, torej v embalaži, v kakršnih so bili nekoč zgolj glosi in ima precej dober aplikator za nanos. Je izjemno pigmentirana (res zelo), zato sta, zlasti pri rdečem in temnejših odtenkih, potrebni posebna previdnost in natančnost.


Revlon ColorStay puder; Clinique High Impact Eyeliner in Rimmel Stay Matte tekoča šminka

Sama šminka se nanaša gladko in svileno, a je treba kar malce pohiteti, da je nanos lepo enakomeren, ker se precej hitro posuši in fiksira. To pa je tudi najboljši del: ko se fiksira, se ne premakne več. Ostaja na ustnicah, nespremenjena (razen ob kaki mastni hrani, saj maščobe topijo obstojna ličila) in – kar je najbolj neverjetno – ne izsušuje! Ja, prav ste prebrali, Rimmel Stay Matte Liquid Lip Color tekoča šminka ne izsušuje ustnic kljub svoji izjemni obstojnosti. Naj pri tem povem, da imam sama precej suhe ustnice in do nedavnega zato sploh nisem mogla nositi šmink (obsojena na glose), a Rimmel Stay Matte Liquid Lip Color tekoča šminka mi jih ne izsušuje.

Rimmlova Stay Matte tekoča šminka je tako ena izmed tistih, po katerih v zadnjem času najpogosteje posegam, saj me doslej še ni razočarala ne glede odtenka (čudovita, res močna, intenzivna ognjena oz. žareče rdeča); ne glede obstojnosti; ne glede izsuševanja. Priporočam preizkus in mislim, da boste kljub bornem naboru odtenkov (temno bordo 810 Plum This Show, živo rdeča, ki jo imam tudi sama: 500 Fire Starter, naravno-nude 700 Be My Baby; nežno roza 200 Pink Blink; temno vijolična 800 Midnight) našle (vsaj) enega zase, saj so nadvse modni in uporabni.

Na voljo v prodajalnah dm za okoli 6 evrov.

PREBERITE TUDI: Top 5 izdelkov po izboru urednice: september 2017
 

CV CadeaVera Anti-pollution Gel-Milch Reinigungsbalsam oljni losjon za čiščenje

Ko gre za čiščenje obraza oz. odstranjevanje ličil, imam rada učinkovite izdelke, ki nudijo vse v enem. Na kraj pameti mi ne pade, da bi posebej čistila oči; posebej ustnice, … tako zato, ker je to nepotrebna potrata časa; kot tudi zato, ker ni nobene potrebe po tem (tržne niše, da imamo za vsak cm obraza svoj izdelek). Kakovosten, nežen in učinkovit izdelek bo očistil celoten obraz v enem koraku.

Dolga leta sem za odstranjevanje ličil uporabljala čistilna mleka in kreme, pred leti pa so prišle na trg oljne emulzije. Seveda sem jih preizkusila tudi sama in po začetnem razočaranju (ki je bilo zgolj posledica nepravilne uporabe – gre za malce drugačen princip delovanja) drugih čistil za odstranjevanje ličil odtlej ne uporabljam več.

CV CadeaVera Anti-pollution Gel-Milch Reinigungsbalsam oljni losjon za čiščenje sem kupila po tem, ko je prejšnji proizvajalec svojega ukinil in tudi ta ne razočara. Pravzaprav, če sem iskrena, je še boljši. Je gelaste po videzu, a mastne po občutku teksture, ki se po stiku z vodo povsem spremeni. Nastane tekoča emulzija, ki brez draženja v celoti, popolnoma in izjemno hitro raztopi ves, tudi najbolj obstojen in vodoodporen make-up (ravno pravi izdelek za tri zgoraj predstavljena ličila, ki so vsa zelo obstojna).

Uporabim ga tako, da ga z mokrimi rokami nanesem na suh obraz, nato nekaj sekund masiram cel obraz in skorajda takoj se raztopijo vsa ličila. Ta nato odstranim z vatno blazinico, preostanke pa z mokro krpico iz mikrovlaken ali mokro brisačko, da je koža res povsem čista. Tako je obraz res popolnoma čist, brez kančka ličil in lahko nadaljujemo z nadaljnjo nego, ali pa greste preprosto spat brez vsega (ja, tudi to je koristno, da damo koži malce miru).

CadeaVera je blagovna znamka prodajaln Müller, omenjeni izdelek pa stane približno 3 evre za 100 ml. Sama sem kupila 2 in ju takoj pretočila v embalažo na pumpico, ki jo imam na lijaku, saj je tako uporaba še preprostejša in se ni treba ukvarjati z odpiranjem pokrovčka z mokrimi rokami.

PREBERITE TUDI: Top 5 izdelkov po izboru urednice: november 2017
 

My Dry blazinice za oblačila

Še zlati poleti se pogosto preznojimo in to kljub uporabi antiperspirantov. Oblačila, jasno operemo – a vseh se ne da ali pa to ne bi bilo smotrno po vsakem nočenju. Tak primer so npr. jakne iz džinsa, suknjiči; usnjene jakne … kjer, kadar imamo spodaj oblačila brez rokavov, pridejo v stik s temi vrhnjimi oblačili. Teh se ali ne sme oprati v pralnem stroju ali pa vsakodnevno pranje ne bi bilo ne potrebno, ne ekološko.

Tako sem v iskanju rešitve odkrila blazinice za pazduhe My Dry, ki so naravnost izvrstna rešitev. Preprosto se jih nalepi na notranjo stran oblačila na mestu, kjer so pazduhe, in oblačilo je zaščiteno pred znojenjem in vpijanjem vseh možnih deodorantov in antiperspirantov v oblačilo. Tako je poskrbljeno za higieno oblačila, osebno higieno (ker se znoj in deodoranti oz. antiperspiranti ob znojenju vpijajo v blazinico) ter zaščito oblačila.

Meni so te blazinice res izjemna rešitev, saj se tudi kemičnim čistilnicam izogibam, kolikor je le možno – kemikalije, s katerimi čistijo oblačila, so namreč strupene in se iz oblačil preko kože in vdihavanja vnašajo tudi v naše telo. Temu – vnašanju strupov – pa se želim v čim večji meri izogniti.

Blazinice pa so izvrstna rešitev tudi sicer: npr. če se bolj znojimo in ne želimo mokrih madežev na zunanjem delu oblačila, pred kakimi stresnejšimi dogodki ipd. Uporabi se jih lahko namreč na vse – tudi na notranjo stran srajc, bluz, majic … – za moške in za ženske.

Na voljo v beli verziji ter črni, ki sem jo kupila pomotoma – mislila sem namreč, da so cele črne, pa so le na zunanji strani in zato primerne za črna in temna bolj prosojna oblačila, skozi katera bi skozi prosevala bela barva. Sam pa sem jih hotela nalepiti na notranjo stran črne jakne, da bi bila manj opazna.

Na voljo v prodajalnah Müller za okoli 3 evre, v enem pakiranju pa je 14 kosov blazinic (torej 7x po 2). Toplo priporočam tako za zaščito oblačil kot tudi preprečevanju neestetskih in odbijajočih mokrih madežev na oblačilih.

PREBERITE TUDI: Top 5 izdelkov po izboru urednice: april 2018

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Valižanska princesa se pri vzgoji zgleduje po vzgoji princese Diane – pa tudi takšne, kakršno je imela sama.