Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

To sta barvi, ki ju ne smete imeti na stenah v spalnici

25. mar 2020 9:14
0

Oglasno sporočilo

... sten. Konec koncev osvežena barva na steni takoj spremeni ambient katerekoli sobe v vaši hiši, hkrati pa spremeni tudi njen videz. Kadar izbirate barvo, se morate zavedati, da niso vsi odtenki enakovredni, nekatere barve je bolje uporabiti za nekatere prostore, nekatere pa je bolje kar izpustiti. Preden v roke vzamete valjček in čopič, preverite, katerih barv ne smete uporabljati v vaši spalnici.

Rdeča

Rdeča je morda vaša najljubša barva, vendar v vaši spalnici zanjo ni prostora, pravi Jeneva Aaron, ustanoviteljica The House Wire. Konec koncev barva sproži intenzivno fizično in čustveno reakcijo - in običajno ne na dober način.

"Človeški možgani imajo visceralni odziv na rdečo barvo, ker je barva krvi," pravi Aaronova. "To povezujemo z nevarnostjo, zato požene kri po žilah in srce začne hitreje utripati. To ni takšen občutek, ki si ga želite imeti, ko poskušate ponoči zaspati."

Vijolična

Če želite poskrbeti, da boste ponoči dobro spali, potem zagotovo ne barvajte svoje spalnice v vijolično. Raziskava Travelodge iz leta 2013 je pokazala, da je bila ta barva najmanj ugodna za počitek in da lahko celo izzove nočne more. Raziskava je pokazala, da so tisti, ki so spali v sobah z vijoličnimi stenami, v povprečju spali le 5 ur in 56 minut na noč, kar je daleč od priporočene količine spanja.

PREBERITE TUDI: Ali veste, katere barve vam najbolj pristajajo in vas polepšajo?

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  • numi 24. mar 2020 17:53
   top
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Nastopilo je poletje in kljub previdnosti je oz. bo marsikdo dobil sončne opekline, ki so vse prej kot nedolžna stvar.